Putin cere preţuri mai mici la vodcă, în timp ce economia Rusiei se prăbuşeşte

Putin

independent.md

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri Guvernului să ţină în frâu creşterea preţurilor la vodcă, luptându-se să îşi păstreze popularitatea afectată de criza economică, informează Reuters.

Liderul de la Kremlin a declarat într-o întâlnire cu oficiali guvernamentali şi guvernatori regionali că preţurile ridicate la vodcă încurajează producţia de alcool de contrabandă, cu riscuri implicite pentru sănătatea populaţiei.

Rusia se confruntă cu cea mai grea criză economică ce după 1998. Popularitatea lui Putin se bazează parţial pe reputaţia sa de a crea prosperitate şi stabilitate.

„Creşterea preţurilor la vodcă duce doar la creşterea consumului de alcool de contrabandă”, a declarat Putin. „Cred că structurile relevante ar trebui să se gândească la asta”, a adăugat preşedintele rus.

În ultimele zile, Kremlinul a fost nevoit să acorde peste 500 de milioane de dolari pentru a salva o bancă de la faliment și să acorde subvenții și garanții pentru a doua și a treia companie aeriană din țară, care erau gata să renunțe la a mai efectua zboruri.

artiol preluat de pe http://independent.md