Protest spontan al angajaţilor USLM – Unitatea – Sindicatul Liber Din Metrou (26.03.2021)

Protest spontan al angajaţilor USLM - Unitatea - Sindicatul Liber Din Metrou (26.03.2021) - foto preluat de pe www.facebook.com/uslmetrou/

foto preluat de pe www.facebook.com/uslmetrou
articol preluat de pe wwwb.agerpres.ro

 

Protest spontan al angajaţilor USLM – Unitatea – Sindicatul Liber Din Metrou (26.03.2021)

Circulaţia trenurilor de metrou este perturbată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM. În acest context Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule. O parte din protestatarii de la metrou au fost identificaţi şi sancţionaţi, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei. Premierul Florin Cîţu a afirmat că protestul de la metrou este unul ilegal. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii, iar când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că protestul, chiar dacă este spontan, este ilegal în condiţiile stării de alertă şi cere efectivelor MAI să aplice legea.

cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

COMUNICAT DE PRESĂ – 26.03.2021

 

 

 

 

 

Unitatea – Sindicatul Liber Din Metrou – Adresa transmisa catre:

Klaus Iohannis, Presedinte al Romaniei
Florin Vasile Cîțu, Prim Ministru
Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor
Stefan Paraschiv, Director Metrorex Company
Ref: Situația la compania Metrorex

Stimati Domni,
În lumina acțiunii de azi a lucrătorilor Metrorex, revin la dumneavoastra dupa ce v-am transmis o adresa prin care semnalam situatia din metroul bucurestean, inca din data de 5 februarie la care nu am primit nici un răspuns.

Membrii noștri din Metrorex (USLM / ATU) sunt în mod clar foarte îngrijorați de reducerile salariale și concedierile care le sunt impuse si intelegem nevoia lor de a întreprinde această acțiune urgentă și disperată. Problema trebuie rezolvată printr-un proces de dialog social adecvat și suntem profund dezamăgiti de faptul că compania, presupunem ca are sprijinul guvernului, întreprinde această acțiune unilaterală. Acest lucru se intampla în momentul in care sunt pe agenda Comisiei Europene încercări de a promova Pilonul European al drepturilor sociale, care subliniază importanța dialogului social.

Ma repet cu ceea ce am spus in scrisoarea mea anterioară si anume ca guvernul roman in calitate de proprietar, iar Metrorex în calitate de angajator ar trebui să onoreze angajamentele și obligațiile asumate în septembrie când a fost aprobat bugetul inițial. Propunerile de modificare trebuie retrase.

EPSU este alături de lucrătorii din metrou și de sindicatul USLM / ATU pentru a se asigura că drepturile sociale și de muncă ale acestora sunt respectate.

Cu respect,
Jan Willem Goudriaan Secretar general EPSU

 

Unitatea – Sindicatul Liber Din Metrou – Răspunsul salariaților la postarea lui Drulă.

,, O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș,,

Răspunsul salariatilor metrorex: Ilegal este ca în calitate de ministru sa nu respectați constituția și sa ignorați toate legile din tara. Ați ignorat toate demersurile sindicale și ați ignorat toate problemele din metrou.

,, Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.,,
Răspunsul salariaților mana de oamenii? Suntem 2500 în acest moment și nu cedam! Interese mafiote aveți dumneavoastră, ne am convins pana în acest moment ce urmăriți.

,, Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.,

O palma întregii Romanii a fost data de guvern, mai bine spus o lovitura decisivă. Ați condamnat o tara întreaga la sărăciei!
Ati condamnat rand pe rand, pensionarii, elevii, studenții, doctorii, polițiștii.

,, Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.,,

Răspunsul salariaților : dacă pana în acest moment nu s a înțeles ca subvenția primita reprezinta doar diferența pana la prețul corect al cartelei de metrou este doar din cauza dumneavoastră, ați manipulat presa pana acum. Peste tot în lume metroul este subvenționat, este o prostie sa l faceți rentabil când are caracter social.

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Raspundul salariaților : noi spre deosebire de dumneavoastră am venit la muncă în fiecare dimineață, după amiaza și noapte! Nu am stat sa facem show la televizor.

Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.

Răspunsul angajatilor/: care bine domnilor? Vreți sa dați oamenii afara, vreți sa anulați trenuri, vreți sa le luați din bani și tot aveți tupeul sa vorbiți de binele salariaților?

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.

răspunsul salariaților : NU ARE LEGĂTURĂ CU NOTIFICAREA DATA.
SPATIILE COMERCIALE AU PROCES PE ROL, INSTANTELE JUDECĂTOREȘTI, DNA UL SI AU SPUS CUVÂNTUL ÎN PRIVINȚA ASTA. TERMINAȚI CU MINCIUNILE.
O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.

RASPUNSUL SALARIAȚILOR : NU CAPUSEAZA NIMENI METROU, NE ADIGURAM CA NU L VINDEȚI BUCĂȚI. ȘI CAND SPUNEM ASTA ȘTIȚI LA CE FACEM REFERIRE

Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi.
RASPUNSUL SALARIAȚILOR. CU LEGEA DE PARTEA NOASTRĂ NICI NOI NU VOM DA ÎNAPOI

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ – 25.03.2021