Peste 100 de delfini eşuaţi pe o plajă din Japonia

delfini eşuaţi

Localnicii încearcă să salveze delfini eşuaţi pe o plajă din Hokota, nord-est de Tokyo, Japonia, 10 aprilie 2015. (Captură Foto) – epochtimes-romania.com
articol – Andrei Popescu – epochtimes-romania.com

Echipele de salvare depun mari eforturi pentru a salva peste 130 de delfini care au eşuat vineri dimineaţă pe o plajă din localitatea Hokota, din prefectura Ibaraki, la 100 de kilometri nord-est de Tokyo, conform presei locale.

“Vedem în general un cetaceu sau două eşuate pe plajă în fiecare an, însă este probabil pentru prima dată când descoperim peste 100 pe plajă”, a declarat un paznic de coastă pentru AFP. În 2011, aproximativ 50 de delfini au eşuat pe o plajă din aceeaşi prefectură.

Mai mulţi pompieri, membri ai pazei de coastă şi ofiţeri de poliţie au turnat apă peste delfinii eşuaţi pentru a preveni uscarea pielii lor. Totuşi, câţiva delfini au murit în timp ce alţii au fost grav răniţi, a raportat AFP.

Deşi echipele de salve au încercat să transporte o parte din delfini înapoi în ocean, cu ajutorul unor curele, valurile i-au împins pe cei mai mulţi înapoi pe plajă, conform rapoartelor media.

Deşi încă nu se ştie cauza exactă a eşuării delfinilor, savanţii au declarat anterior că sonarele cu frecvenţă joasă şi medie folosite de ambarcaţiunile militare s-ar putea să fi interferat cu sistemul de ecolocaţie al delfinilor, dezorientându-i şi afectându-le abilitatea de a naviga, conform International Business Times.

articol preluat de pe http://epochtimes-romania.com/