Percheziţii la ROMATSA – Direcţia Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, într-un caz de corupţie

foto - Mediafax

Procurorii fac, marţi, şapte percheziţii în judeţul Maramureş, printre care şi la sediul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare din cadrul ROMATSA, printre cei vizaţi fiind şi directorul instituţiei, pentru fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2012-2014.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că în această cauză se fac cercetări privind “suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2012-2014″.
Potrivit DNA, anchetatorii au descins marţi la şapte adrese din municipiul Baia Mare şi din localităţile învecinate, dintre care două la sediul unei instituţii publice şi restul la domiciliile unor persoane.

Surse judicare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia publică unde se fac percheziţii este la ROMATSA – Direcţia Serviciilor de Navigaţie Aeriană (DSNA) Baia Mare.
Conform surselor citate, printre persoanele vizate sunt directorul DSNA Baia Mare, Traian Riţiu, şi contabila unei firme.

Ancheta în acest caz este făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Baia Mare, acţiunea fiind sprinjinită de Serviciul Român de Informaţii şi de Direcţia Generală Anticorupţie.
Şeful Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare: DNA vizează lucrări executate acum 4 ani

Traian Riţiu, directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare din subordinea ROMATSA a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că ancheta vizează lucrări de reparaţii făcute în ultimii trei-patru ani.
”Cercetările vizează lucrări de reparaţii executate în cadrul instituţiei în ultimii trei-patru ani. Nu cunosc mai multe amănunte, sunt cu procurorii DNA aici”, a declarat, marţi dimineaţă, Traian Riţiu, directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare.
articol preluat de pe http://m.mediafax.ro