Operațiunea MAC 2014 s-a încheiat; Mii de plante au fost nimicite prin ardere

56

Operațiunii MAC 2014 organizată de Poliţia de Frontieră, în perioada 30 mai–31 august curent a ajuns la final. Oamenii legii au făcut publice totalurile operaţiunii.

1287 fire de mac și 8326 de plante de cânepă au fost descoperite și ulterior nimicite de polițiștii de frontieră. Totodată au fost înregistrate 17 cazuri legate de droguri de origine vegetală și alte şapte de cultivarea plantelor de mac, precum și ridicate 200 grame de semințe de cânepă.

Deși operațiunea MAC a fost finalizată, acțiunile de depistarea plantelor cu conţinut narcotic continuă. Poliţia a depistat alte două lanuri de cânepă și 2060 de plante.1

În primul caz, polițiștii de frontieră Soroca, au descoperit la 30 metri de râul Nistru și cinci kilometri de satul Racovăț tufe de cânepă. Plantele creșteau pe un lot de teren, lăsat pârloagă, și se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi. Cele 1753 de fire de cânepă nu erau cultivate şi îngrijite.

Un alt lot, pe care creşteau peste 300 plante de cânepă, a fost descoperit de inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Cuhneşti. Și în cazul dat nu a fost posibilă identificarea persoanelor care au plantat cânepa, fiind luată decizia de a le nimici prin ardere.

3

4

bvgrtf

articol preluat de pe http://independent.md/