(video) Laptele de cânepă

download (1)

foto și articol – facebook.com/IerburiUitate

Cumva, vrem nu vrem, originile noastre sunt ciobăneşti. Am evoluat ca popor dintr-o întrepătrundere deasă de nații și etnii care și-au făcut din spațiul acesta casă. Multe rețete și obiceiuri locale încă mai amintesc vag originile culturale diferite, dar laptele de oaie și de capră ne-a fost comun tuturor. Românul a crescut cu lapte și cu brânză, însă multă vreme, nu doar la noi, nu s-a știut despre intoleranța la lactoză. Chiar și așa în momentele lungi de post de peste an, sau pur și simplu pentru plăcerea personală, s-a consumat un tip de lapte vegetal, obținut din semințe de cânepă, la vremea aceea o cultură foarte răspândită.

Laptele de cânepă, dragii mei, a fost pentru mine o revelație. Nu doar că este extrem de bun la gust, mai ales preparat cu o lingură de miere, dar este și unul dintre alimentele cele mai bogate în nutrienți. Conține proteine, acizi grași esențiali (omega 3 și omega 6), carbohidrați, vitamina A, C, E, potasiu, magneziu, calciu, fier și zinc și acestea sunt doar o parte.

Am auzit și comentarii temătoare: dar nu te droghează? Nici vorbă, aceasta frică modernă legată de cânepă este una dintre cele mai tâmpite isterii în masă, care ne dăunează grav economiei, pe foarte multe planuri, dar și alimentației.

Se prepară extrem de ușor: 1 parte semințe de cânepă (decorticate sau nu, nu prea contează) și 3 părți apă. Totul se amestecă în blender la viteză maximă pentru 3 minute, apoi se strecoară printr-o sită sau pânză. Unii adaugă miere, alții sirop de agave, unii pun praf de roșcove, alții un pic de sare neiodată – aici gustul vostru decide. Iar dacă sunteți măcar un pic ca mine o să vă îndrăgostiți.

O rețetă și aici: http://www.nourishingmeals.com/2012/01/homemade-hemp-milk.html

articol preluat de pe www.facebook.com/IerburiUitate


Cum puteti face acasa laptele de canepa si de ce este canepa o alternativa foarte buna pentu cei care au alergii si intolerante?

sursă – https://www.facebook.com/IerburiUitate