(B1.ro) Nicușor Dan, despre situația de după alegerile parlamentare: Vrem să avem o relație exclusivă cu Guvernul, nu și lateral cu celelalte partide

Nicușor Dan, despre situația de după alegerile parlamentare: Vrem să avem o relație exclusivă cu Guvernul, nu și lateral cu celelalte partide - foto (captura video): .b1.ro

Nicușor Dan, despre situația de după alegerile parlamentare: Vrem să avem o relație exclusivă cu Guvernul, nu și lateral cu celelalte partide

foto (captura video): b1.ro
articol: b1.ro

14 august 2016 2016

 

Președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Dosar de poltician” despre alegerile parlamentare din acest an și premierul care va fi susținut de Uniunea Salvați România (USR).

Dan susține că USR nu va face niciun fel de alianțe cu celelalte partide și că dorește ca formațiunea sa să aibă o relație exclusivă cu viitorul premier.

Alianță nu vom face, nici preelectoral, nici postelectoral. Funcții publice nu ne interesează. Dacă cea mai bună persoană pe Agricultură se va întampla să fie de la noi, asta nu înseamnă că acea persoană nu va fi în Guvern, dar nu ne interesează să împărțim prefecții.

Ce vrem noi să facem este ca, dacă va fi situația fericită în care numirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament, să avem o relație exclusivă cu prim-ministrul și cu guvernul care depinde de voturile noastre, nu și lateral cu celelalte partide care sprijină același Guvern pentru că nu vrem să garantăm ceea ce votează ei”, a explicat Nicușor Dan.

 

Nicușor Dan, despre situația de supă alegerile parlamentare: Vrem să avem o relație directă cu Guvernul, nu și lateral cu celelalte partide

Vrem să avem în programul de guvernare lucrurile din programul nostru pentru care ne batem, vrem să avem presiune pe Guvern astfel încât dacă ei nu se țin de cuvânt și nu realizează în termenele la care s-au angajat chestiunile pe care ei singuri le-au inclus în programul de guvernare, să le retragem sprijinul. Vrem să ne realizăm programul prin intermediul Guvernului care depinde de mandatele noastre”, a mai spus Dan.

Întrebat pe cine va susține USR ca premier dacă reprezentanții formațiunii vor fi chemați la consultări de președintele Klaus Iohannis, Nicușor Dan a răspuns: ”În momentul ăsta, un premier tehncrat este o soluție pentru România, tocmai pentru că a existat pentru mult timp o ruptură între clasa politică și societate. Un premier tehnocrat poate să deschide acest dialog între părțile implicate. Și, da, Dacian Cioloș este una dintre posibilități”.

vedeti video pe: b1.ro

articol preluat de pe: b1.ro