(Radu Eremia) Dumitru Dobrev (USR), la Adevărul Live: Scopul Uniunii Salvaţi România e ca PSD să nu ajungă la guvernare

Dumitru Dobrev, despre activitatea în Consiliul General şi extinderea USB - foto (captura video): adevarul.ro

Dumitru Dobrev, despre activitatea în Consiliul General şi extinderea USB

foto (captura video): adevarul.ro
articol: Radu Eremia – adevarul.ro

17 august 2016

 

Dumitru Dobrev, fost candidat al USB pentru Sectorul 4, a vorbit luni, la „Adevărul Live“ despre extinderea USB, proiectele pe care vrea să le propună în Consiliul General şi alegerile parlamentare din toamnă.

 

Principalele declaraţii ale consilierului general Dumitru Dobrev:

 

Despre Consiliul General şi Gabriela Firea

Impresia mea s-ar putea să fie subiectivă, dar, vă daţi seama, Gabriela Firea e om de media. Pentru ea, primăria capitalei e centrală nucleară. Ea se bazează foarte mult pe infrastructura PSD, pe oamenii pe care îi are, pe viceprimarii ei, pe consilierii PSD. Aparatul tehnic cu care a avenit. Bănuiesc că doamnei Firea i se pun în faţă variantele pe care ar fi bine să le aleagă.: a, b c sau d. Din acestea, alege dumneai ce crede. Autonomia ei e că ea alege una dintre ele. Doamna Firea nu e om de administraţie. Nu e Dragnea, nu e Cozmâncă.

Dacă este o şedinţă ordinară şi avem timp, documentaţia pe care o primim o repartizăm între consilieri şi oamenii care se pricep încep să-şi facă temele. Cu o seară înainte, facem o şedinţă a consilierilor USB şi spunem ce credem. Adică, ce ni s-a spus, ce nu ne-a spus. Fiecare se pronunţă, iar a doua zi suntem pentru ceea ce spune disciplina de partid. NU votăm de capul nostru

Despre partidele din Consiliul General

Nu am făcut asta. Singurul lucru pe care l-am făcut. Am avut o discuţie minimală cu liberalii să vedem cine trădează. Liberalii au ieşit din sala la un vot, noi nu am votat. Alături de PSD au votat cel puţin doi de la ei (n.r.PMP) şi le-a ieşit viceprimarul. Asta am vrut să verificăm. Trebuia să ştim cine votează cu PSD.

Dacă rămâne în opoziţie

Cu PSD e exclus să facem vreodată alianţă cu PSD. Despre liberali, nu ştiu. O să se întrnuească Congresul, o să discute. Noi putem vota anumite proiecte punctuale alături de ei. Această suplimentare de buget pentru catedrală e un fel de peşcheş electoral. Ştim prea bine ce s-a întâmplat în 2014, când şi atunci s-au dat bani pentru biserici.

Despre Catedrala Mântuirii Neamului

Am purtat discuţii ca de fiecare dată pentru a stabili cum vom vota. Sunt câteva voci şi în USB care au altă abordare privind relaţia Stat-Biserică, însă la final s-a ţinut cont de părerea majorităţii. Există voci care spun că asumarea unei ideologii de stânga sau dreapta e perimată. Însă, cei care spun asta precizează că asta nu înseamnă că nu ai un set de valori, de principii. Dacă ai oameni care te votează, acei oameni se pot interesa ce părere ai de TVA, ce părere ai despre relaţia Stat-Biserică.

Eu, personal, când eram în facultate, am făcut economie politică. Am fost sedus de economiştii de centru dreaptă. Până prin 2008-2009 când mi-am dat seama că lipsa de reglementare nu e chiar aşa. Mi-am mai revenit. M-am implicat în campania pentru Roşia Montană. Nu mai sunt un om de centru dreapta dur. Acum sunt de centru dreapta.

 

cititi mai mult si vedeti video pe: adevarul.ro