USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ (21 octombrie 2020)

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ (21 octombrie 2020) - foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational
articol preluat de pe www.usr.ro

21 octombrie 2020

Alianța USR PLUS - foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

Alianța USR PLUS – foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

 

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ

Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituțională pentru invalidarea numirilor făcute ieri de parlament, întrucât candidații nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.

Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea președintelui și a președinților de secții se face cu votul majorității deputaților și senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puțin. Niciunul dintre candidați nu a întrunit acest număr de voturi.

Ieri, USR a propus PNL boicotarea ședinței pentru a bloca numirea lui Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ, dar liderul deputaților PNL Florin Roman a respins propunerea și s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre care 8 foști traseiști PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache.

Pentru serviciile aduse PSD și politicienilor cu dosare penale din toate partidele vechi, Florin Iordache este…

Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Marţi, 20 octombrie 2020

USR depune și un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum și o procedură de revocare

Ca și in alte situații in care USR a făcut eforturi să repare dezastrele produse de majoritatea parlamentară, ne așteptăm ca toți deputații și senatorii cu un minim de decență să se alăture acestui demers.

Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile și colaboratorii lui fățisi sau ascunși. Nimic nu s-a schimbat și nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat și hotărât al pesedismului în toate formele lui și așa rămânem.

A existat o înțelegere între PNL și PSD pentru împărțirea funcțiilor deschise votului, respectiv de președinte al…

Publicată de Silviu Dehelean pe Miercuri, 21 octombrie 2020

 

cititi si

USR modifică legea Consiliului Legislativ (20 octombrie 2020)