Nicușor Dan – Conferință de presă pe teme politice – 28 februarie 2024

foto preluat de pe /www.facebook.com/NicusorDan.ro/

foto si articol preluate de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

 

Nicușor Dan - Conferință de presă pe teme politice – 28 februarie 2024

Am făcut astăzi o declarație de presă politică în care am atras atenția asupra jocurilor politice ale partidelor în detrimentul interesului cetățenilor.

Bucureştenii vor avea de ales peste trei luni între un proiect pentru bucureşteni şi o nouă combinaţie politicianistă, în care bucureştenii nu există. Pentru că este politicianism să dai Bucureştiul la schimb pentru alte funcţii sau locuri pe listă, este politicianism să cauţi candidat cu trei luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poţi să faci un proiect serios pentru un oraş aşa de complex cum e Bucureştiul în trei luni.

Este calcul politicianist să devansezi alegerile locale ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare. Unde sunt bucureştenii în acest calcul?

Interesul public, dimpotrivă, ar fi impus o dezbatere publică pe proiecte, în care toată comunitatea să fie implicată, şi în urma dezbaterii acestor proiecte, noi, împreună, comunitatea, să alegem proiectul cel mai bun şi să îl urmăm cu toţii. Politicianismul e exact invers decât interesul public.

Nu există interes public, există un interes de gaşcă, un interes personal. Şi o să avem în locul acestei dezbateri publice necesare, o să avem din nou o campanie de ură, o campanie cu atacuri la persoană, şi în campania asta foarte mulţi bani subterani de la rechinii imobiliari. Pentru că noi de fapt nu am avut o reală opoziţie PSD la această administraţie.

Singura luptă care s-a dat în aceşti trei ani a fost lupta între actuala administraţie şi rechinii imobiliari, adică între o dezvoltare corectă, sănătoasă, pentru binele public, şi o dezvoltare speculativă, în care privatul ia banii şi după aceea vine autoritatea şi încearcă să repare cum poate ce se poate repara.

Şi acum rechinii imobiliari îşi caută un executant care să facă cum se făcea, adică blocuri de 10 etaje pe străduţe de două benzi, blocuri în parcuri, complexe de blocuri în care nu găseşti drum, şcoală, grădiniţă. Şi de aceea provocarea mea pentru rechinii imobiliari este următoarea: candidaţi voi! Candidaţi voi, nu vă mai ascundeţi în spatele unor amărâţi, mergem în faţa bucureştenilor şi bucureştenii decid dacă mergem în direcţia pe care o propunem noi sau mergem în direcţia pe care o propuneţi voi.

Urmează patru ani care sunt foarte importanţi pentru Bucureşti, care vor decide dacă mergem pe calea legalităţii, a proiectelor mari, necesare, ignorate mult timp, a unei dezvoltări gândite, planificate, sau ne întoarcem din nou la fel de fel de combinaţii, care sunt acoperite de iepuraşi, ghivece, ouă de dinozaur şi alte lucruri.

Eu îi invit pe bucureşteni să se informeze. Nu o să fie uşor, pentru că o să fie un haos informaţional, şi sunt foarte optimist că putem să ducem oraşul acolo unde ne dorim să-l ducem, să-l facem un oraş în care să ne placă să locuim noi şi copiii noştri.

Bucureștenii nu vor avea de ales peste 3 luni între mai multe proiecte pentru bucureșteni, ci o nouă combinație politicianistă, în care bucureștenii nu există.

Pentru că este politicianism să dai Bucureștiul pentru alte funcții sau locuri pe liste. Este politicianism să cauți candidați cu 3 luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poți să faci în 3 luni un proiect serios într-un oraș atât de complex cum este Bucureștiul.

Este calcul politicianist să devansezi alegerile locale ca să schimbi rezultatele alegerilor. Unde sunt oamenii orașului în acest caz?