Nicușor Dan: Conferință de presă pe tema marilor parcări din jurul Capitalei și a necesității unui sistem de tip park&ride (30 iulie 2020)

Nicușor Dan: Conferință de presă pe tema marilor parcări din jurul Capitalei și a necesității unui sistem de tip park&ride (30 iulie 2020) - foto captura video

Nicușor Dan: Conferință de presă pe tema marilor parcări din jurul Capitalei și a necesității unui sistem de tip park&ride (30 iulie 2020)

foto captura video
articol preluat de pe www.facebook.com/NicusorDan.ro

30 iulie 2020

 

Am prezentat astăzi bucureștenilor una din soluțiile cheie pe care le avem în lupta cu traficul din Capitală: un sistem de 15 mari parcări în jurul Bucureștiului de tip park&ride, care să permită o mobilitate sporită în oraș.
Cetățenii care locuiesc în afara orașului vor putea lăsa mașina într-una dintre parcări, apoi vor putea continua călătoria cu mijloacele de transport în comun.
Desigur, această soluție va fi susținută și de extinderea flotei STB și de un sistem de management al semafoarelor operat corect.

Bucureștiul s-a sufocat prea mult timp sub un trafic infernal. Rezolvări există, mai e nevoie de oamenii corecți la Primărie pentru a le face să se întâmple.

Sistemul marilor parcări din jurul Capitalei (sistem de tip Park&Ride) este esențial pentru descongestionarea traficului infernal din oraș. E o soluție adoptată pe scară largă și cu mare succes în multe capitale europene.