(Liviu G. Stan) George Simion: “Sunteţi toţi fraţii mei. Numai România poate garanta siguranţa Rep.Moldova”

George Simion - foto (captura) - publika.md

foto (captura) – publika.md
articol – Liviu G. Stan – infoprut.ro

Liviu G. Stan -  foto - facebook.com

Liviu G. Stan – foto – facebook.com

4 iulie 2015

Numai România poate garanta securitatea Republicii Moldova şi numai voinţa populaţiei din Republica Moldova poate face unirea celor două state româneşti. Declaraţia îi aparţine lui George Simion, liderul Platformei Unioniste “Acţiunea 2012”.

„Dacă o să iasă zeci de mii oameni în stradă înseamnă că poporul îşi doreşte unirea. Sondajele arată că trei din patru români acceptă unirea. Numai România poate garanta securitatea Republicii Moldova. Numai voinţa poporului din Moldova poate face unirea”, a declarat George Simion în emisiunea Fabrika de la postul de televiziune Publika.

Liderul “Acţiunii 2012” a intrat în direct din România, deoarece are interdicţie de 5 ani de intrare în Republica Moldova, după ce SIS l-a expulzat, pe 13 mai, abuziv, pe activistul român.

Întrebat în emisiune când va reveni în Republica Moldova, după ce a fost expulzat de autorităţile de la Chişinău, George Simion a răspuns: „Când lucrurile în Moldova vor fi normale şi când ţara va fi condusă de oameni care nu se mai gândesc la trecutul istoric, ci se gândesc la viitorul ţării”.

În timpul unor altercaţii verbale iscată între invitaţii emisiunii, Simion a mai declarat că îi consideră fraţi pe toţi cei care locuiesc în Republica Moldova.

Mâine, 5 iulie, la Chişinău, în PMAN, începând cu ora 14.00, va avea loc Marea Adunare Naţională, eveniment la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni.

Marea Adunare Naţională este organizată de către Blocul Unităţii Naţionale, din care fac parte 22 de entități civice, printre care și Platforma Unionistă “Acțiunea 2012”, “Tinerii Moldovei” şi Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova.

articol preluat de pe http://infoprut.ro/