Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și Narcisa Iorga, puși sub acuzare de DNA

DNA-sigla-DNA

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Andreea Rotaru)

Procurorii DNA au dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale într-un nou dosar care o vizează pe Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), alături de care sunt cercetați fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, precum și Narcisa Iorga, fost președinte și actual membru al CNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, Laura Georgescu este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (25 de acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale), în cazul lui Viorel Hrebenciuc acuzația fiind de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Conform aceleiași surse, Gheorghe Ștefan și Narcisa Iorga au fost puși sub urmărire penală pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Una dintre acuzațiile din dosar se referă la demersurile făcute de inculpați pentru revenirea asupra unei decizii a CNA din anul 2013, prin care s-a decis retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de Gheorghe Ștefan.

“La data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, președinta CNA, autoritatea națională în domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenți), retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de inculpatul Ștefan Gheorghe. În consecință, a fost emisă decizia nr. 483/ 2013, în care, după o elaborată expunere de motive și considerații de natură tehnică, s-a hotărât că respectivul post TV (…) a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului, singura sancțiune prevăzută de lege într-o asemenea situație fiind retragerea licenței”, se arată în comunicatul DNA.

Ulterior datei la care a fost luată această decizie, Narcisa Iorga, la acea dată membru CNA, l-a îndrumat pe Gheorghe Ștefan să apeleze la cunoștințele sale din mediul politic, pentru a influența votul cu privire la contestația pe care postul de televiziune respectiv intenționa să o formuleze.

“În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze și capaciteze, pentru ca aceștia, la rândul lor, să îi influențeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să își exercite influența și autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizați de Narcisa Iorga, s-a numărat și fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc”, se menționează în comunicat.

Procurorii anticorupție susțin că Gheorghe Ștefan i-a solicitat sprijin lui Hrebenciuc, pentru ca acesta să se implice nemijlocit în susținerea postului său de televiziune, astfel încât CNA să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența.

cititi mai mult pe http://www.agerpres.ro/justitie/2015/05/13/laura-georgescu-viorel-hrebenciuc-gheorghe-stefan-si-narcisa-iorga-pusi-sub-acuzare-de-dna-16-27-35