Grecii, noii prieteni ai lui Putin; Rusia le va da bani, dacă vor cere

rusia-grecia-586x319

Independent.md

Ministrul rus al finanțelor Anton Siluanov a declarat că Rusia va lua în considerare acordarea de asistență financiară pentru Grecia, dacă guvernul elen va solicita acest lucru. „Ne putem imagina o situație în care, dacă o astfel de cerere va veni la Guvernul Federației Ruse, va fi luată în considerare”, afirmă ministrul, citat de BBC.

„La acordarea ajutorului vom lua în considerare toți factorii legați de relațiile noastre bilaterale cu Grecia. Asta e tot ce pot spune”, a declarat Siluanov într-un interviu pentru CNBC.

Declarațiile privind un posibil ajutor financiar pentru Grecia vin la doar două zile după ce Atena a anunțat disponibilitatea de a bloca aprobarea de noi sancțiuni anti-ruse ale UE.

În ajunul reuniunii șefilor de externe ale UE, șeful diplomației elene Nikos Kotzias a insistat ca fraza privind impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei sa fie eliminată din textul comunicatului oficial.

De asemenea, noul prim-ministru grec, Alexis Tsipras, s-a plâns marți șefei diplomației Uniunii Europene Federica Mogherini că guvernul său nu a fost consultat înainte ca UE să anunțe posibile noi sancțiuni contra Rusiei asupra chestiunii ucrainene.

articol preluat de pe http://independent.md