Erwin Albu a ajuns cu mesajul împotriva despăduririlor şi la Strasbourg. A fost evacuat de la Parlamentul European pentru că avea steguleţe româneşti

11238231_1028352377188351_4809304409439772976_n

foto – romaniacurata.ro

articol – Mihaela Parghel

 

Erwin Albu, activistul braşovean care săptămâna trecută a adus mesajul împotriva tăierilor abuzive de păduri din România la sediul instituţiilor europene de la Luxemburg, a ajuns în acest week-end la sediul de la Strasbourg al Parlamentului European. Aici a reuşit să strecoare câteva steguleţe româneşti în interiorul instituţiei şi i-a pus în mare încurcătură pe agenţii de pază, care nu au ştiut dacă este sau nu cazul să îi permită intrarea, în curtea interioară a Parlamentului, cu stegulete româneşti şi cu tricoul cu mesajul „Save the Romanian forests”. În cele din urmă, au decis să îi arate pe unde este ieşirea, deşi acest lucru poate fi echivalent cu îngrădirea dreptului la liberă exprimare.

În ziua când românii au protestat la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, Sibiu sau Timişoara, activistul Erwin Albu a ajuns la sediul de la Strasbourg al Parlamentului European, pentru a purta şi aici, la fel ca săptămâna trecută la Luxemburg, mesajul împotriva defrişărilor din România. Mesajul afişat pe tricoul lui Erwin a creat şi aici probleme. Dacă la Luxemburg agenţii au decis din prima să îi interzică accesul în sediul PE, la Strasbourg activistul braşovean a reuşit să intre în curtea interioară a Parlamentului European, ducând cu el şi câteva steguleţe româneşti. Totul a părut în regulă până când agenţii au decis că, totuşi, vestimentaţia şi accesoriile lui Erwin Albu sunt „un protest”, care trebuie oprit.

Se pare că de această dată, ceea ce a atras atenţia, în primul au fost steguleţele româneşti, care i-au pus în încurcătură pe agenţii îndrumători de la PE. Aceştia nu au ştiut exact dacă este sau nu cazul să permită accesul cu ele, în curtea interioară a Parlamentului.

„Spre deosebire de Parlamentul European din Luxemburg, unde am fost sâmbăta trecută, aici în Franța am reușit să mă strecor pe lângă paznicii francezi foarte boemi de la bariera de la intrare. Până s-au sesizat că am ajuns în curtea interioară, eu vorbeam cu vizitatorii și făceam poze. La un moment dat, un agent îndrumător îmi observă stegulețele românești. Drept urmare am fost invitat să plec, deoarece nu ar fi voie cu…steguleț (!?). E drept, agentul respectiv nu știa o boabă de engleză, deci nici să citească mesajul de pe tricou”, a dezvăluit Erwin.

„L-am întrebat pe engleză pe un agent, apoi pe germană, de ce n-ar fi voie cu stegulețele împricinate. A dat neputincios din umeri și m-a îndrumat spre superiorii lui de la poarta principală. Acolo găsesc un agent vorbitor de germană care îmi explică frumos că habar n-are și nu înțelege de ce n-aș avea voie cu stegulețe și că pot să mă duc liniștit înapoi. Ceea ce am şi făcut. Foarte curând am observat cum se adună deja mai mulți agenți și unul mi-a explicat pe germană că n-am voie să protestez și că trebuie să îl urmez. Îl suspectez că știa să citească ce scria pe tricou și pe cartonul A2 înfoliat. (…). 

1510649_1028348707188718_2514830662193446465_n 11263100_1028350287188560_1649342202015414456_n

cititi mai mult pe   http://www.romaniacurata.ro/erwin-albu-a-ajuns-cu-mesajul-impotriva-despaduririlor-si-la-strasbourg-a-fost-evacuat-de-la-parlamentul-european-pentru-ca-avea-stegulete-romanesti/