După bomba Microsoft urmează nucleara EADS

EADS-scandal

După bomba Microsoft urmează nucleara EADS

Denisa Miron, Colaborator 07:05 293
David Simonds EADS BAE 23.09.12
Ați auzit vreodată de Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat? Cei mai mulți nu au auzit, iar mulți din cei care pretind că știu câte ceva știu parțial sau greșit. Puțini sunt aceia care știu într-adevăr ce e cu acest sistem integrat.

În principiu el ar fi trebuit să fie acel program prin care România implementa cele mai înalte standarde europene la granițele sale cu statele non-UE în vederea impermeabilizării frontierelor. Era vizat în principal traficul de droguri, traficul de persoane și migrația clandestină dinspre foste state sovietice, Asia și Orientul Mijlociu.

Totul pentru ca România să poate accede în Spațiul Schengen… În Schengen nu am intrat, dar de la an la an s-au cheltuit tot mai mulți bani prin extinderea contractului inițial.

(Vezi Estimările DNA privind proporțiile corupției din dosar http://www.stiripesurse.ro/dna-mita-de-60-de-milioane-de-euro-in-dosarul-eads-microsoft-siveco/)

DNA (1)

Programul a debutat prin 2001 și România nici acum nu este membru Schengen. Asta ca să vă dați seama de proporțiile torpilei mediatice care va urma și dimensiunile cutremurului politic care va urma. Dosarul Microsoft va părea atunci o joacă de copii. Surse judiciare susțin pentru stiripesurse.ro că ar fi vorba de c.ca 60-70 de foști demnitari (de la premieri la ministru, secretari de stat și companii de stat).

Contractul a fost încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania și Ministerul de Interne, în valoare de 534 milioane EUR (extins în 2009 cu 200 milioane EUR).

În timp au răsuflat în presă tot felul de informații despre șpăgile care sar fi dat pe pe acest contract. Problema s-a pus mai ales atunci când contractul a fost extins.

(Citeste si: LISTA e gata. Incep decapitarile http://www.stiripesurse.ro/lista-e-gata-incep-decapitarile/ )

dna (2)

În acest context nu pare să mai mire pe nimeni să audă nume de foști premieri rostite în comunicate DNA sau ploaia de solicitări de încuviințare a urmăririi penale pentru mulți din foștii demnitari.

Poate tocmai de aceea unii din cei vizați nu știu cum acum să blocheze solicitările procurorilor DNA în Parlament perfect conștienți de faptul că mâine sau poimâine vine rândul lor.

Gurile rele susțin că nu va fi vorba numai de încuviințări de urmărire penală și că în unele cazuri va fi vorba chiar de cercetare în stare de arrest preventive.

Dacă până la urmă topila nucleară va fi trasă în campania electoral prezidențială nimeni nu prea va mai putea să spună care va fi exact rezultatul și cine va fi următorul chiriaș la Palatul Cotroceni.

Citeste si:

Ce legături are o fundație de partid cu începuturile EADS
http://www.stiripesurse.ro/ancheta-legaturi-la-varful-psd-cu-eads/

EADS-800x717

Ce spune un fost ministru de Interne de contractul EADS
http://www.stiripesurse.ro/ministru-psd-banuit-de-coruptie-in-cazul-contractelor-eads-se-dezice-de-responsabilitate/

articol preluat de pe http://www.stiripesurse.ro