Dosarul Microsoft: Omul de afaceri Nicolae Dumitru “Niro”, URMARIT PENAL

media-141439463892598000

Luni dimineaţa, la sediul central al DNA este audiat omul de afaceri Nicolae Dumitru, cunoscut ca proprietarul grupului “Niro”. Niro a fost adus cu mandat la DNA. În acelaşi timp, la DNA a fost adus şi Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea.
Procurorii au dispus urmarirea penala a lui Nicolae “Niro” Dumitru

Afacerea licenţelor Microsoft a început în 2003, când Adrian Năstase a semnat un memorandum cu compania IT din SUA. În România însă licenţele au ajuns să fie vândute de un intermediar Fujitsu Siemens Computers. Procurorii spun că pe firul afacerii s-a interpus Claudiu Florică, reprezentant al firmei Fujitsu Siemens Computers. DNA susţine că acesta şi-a dezvoltat o adevărată reţea de influenţă atât în mediul politic, cât şi în lumea afacerilor. Printre cei menţionaţi sunt Dinu Pescariu, Alexandru Bittner sau Nicolae Dumitru, cunoscut drept proprietarul grupului Niro. Niro era omul de legătură cu Şerban Mihăilescu şi Dan Nica.

Nicolae Dumitru este un apropiat al PSD, dar şi al vicepremierului Gabriel Oprea, preşedinte UNPR. În fiecare campanie electorală au existat zvonuri că și el ar fi finanțat puternic campaniile PSD. Cea mai puternică afacere a lui Niro este complexul Europa din București. El deține întreg complexul unde este amplasat Dragonul Roșu. Deși neagă că s-ar implica în campanii, la toate evenimentele majore al PSD, unul dintre sponsorii pe care îi regăsim invariabil este grupul de firme Niro.
articol preluat de pe http://www.stiripesurse.ro