Despre președinte, monarhie, Elena care se vrea de viță nobilă și avocatul Ștampilă

pre-edintele-traian-basescu-participa-la-congresul-extraordinar-al-pn-cd-partidul-trebuie-sa-revina-cu-un-grup-parlamentar-123036

REFERENDUM pentru MONARHIE. C.P. Tăriceanu: “Declaraţia lui Traian Băsescu este greţoasă”

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a comentat în emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi24, declarația președintelui Traian Băsescu legată de organizarea unui referendum pentru monarhie. Candidatul la prezidențiale a calificat declarația ca fiind  „grețoasă și revoltătoare”. „Lăsați-l pe domnul Băsescu să se ducă să-și vadă de marinărie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a comentat declarația președintelui Traian Băsescu, făcută la Congresul PNȚCD, cu privire la organizarea unui referendum pe tema alegerii între monarhie sau republică. „Ceea ce face Traian Băsescu, zi de zi, nu face decât să-mi întărească convingerea și să aducă noi dovezi în sprijinul cererii mele de suspendare. Ceea ce a făcut astăzi (n.r. duminică, la mitingul de susţinere al Elenei Udrea) este o încălcare evidentă a rolului pe care trebuie să-l joace preşedintele, conform Constituției. Pentru mine declarația pe care a făcut-o nu face decât să întregească penibilul de care se înconjoară, zi de zi. Este pe final de mandat!”, a declarat Tăriceanu la Digi24. 

Acesta a reamintit că în anul 2011, când se împlineau 90 de ani de naşterea Regelui Mihai, a iniţiat un demers pentru a-l invita pe rege să susţină un discurs în Parlament, dar nu a fost susţinut. “Ce s-a intamplat în Parlament? PDL s-a dus să-l întrebe pe Băsescu ce să facă. Li s-a spus să nu susţină acest demers. Şi cine ne-a sprijinit? PSD”, a spus Tăriceanu.

“Tinerii nu îmi imaginez ca pot să facă abstractie de atitudinea lui asupra Casei Regale…Declarația pe care a făcut-o, eu o găsesc grețoasă și revoltătoare. Nu poate Traian Băsescu, după tot ce a spus despre Casa Regală, despre Regele Mihai și despre monarhie, să ne trezim cumva că lasă impresia că este un susținător al monarhiei. Chestiunea asta e picătura care îmi umple paharul de greață pentru acest personaj politic, numit Băsescu!”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

articol preluat de pe http://www.digi24.ro/

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Președintele Traian Băsescu participă la Congresul Extraordinar al PNȚCD: ”Partidul trebuie să revină cu un grup parlamentar”

Preşedintele Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Congresul Extraordinar al Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, de la Poiana Brașov. 

Ţărăniştii îşi vor stabili strategia pentru următorii doi ani, în perspectiva alegerilor din anul 2016. La congres participă şi prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, partidul condus de aceasta intrând în alianță cu PNȚCD în vederea campaniei electorale din cursa pentru Cotroceni. 

”Aș vrea să vă spun câteva lucruri mai puțin știute, dar știute foarte bine de domnul Pavelescu. Întotdeauna am considerat că ieșirea, dispariția din Parlament a PNȚCD-ului este o dispariție care trebuie remontată prin revenirea în spectrul politic și în dezbaterea publică a PNȚCD-ului. Martor îmi este și domnul Pavelescu și alți domni din conducere că am făcut eforturi să pun cap la cap la un moment dat cele trei fracțiuni din partid, încercând să aduc o formulă care să readucă partidul pe scena principală a politicii românești. Din păcate nu am reușit. N-aș vrea să spun din ce cauza”, a declarat președintele Băsescu. 

”De asemenea am insistat în revenirea prin alianța care s-a format la alegerile din 2012. A fost o reușită parțială, PNȚCD-ul este reprezentat în Parlament în momentul de față. Dar în opinia mea, PNȚCD-ul trebuie să revină cu grup parlamentar, cu poziția care tradițional a avut-o legată în principal de statul de drept„, a adăugat acesta. 

La sfârșitul lunii august, Elena Udrea şi Aurelian Pavelescu au semnat un protocol de constituire a alianţei politice PMP-PNŢCD, pentru susţinerea candidaturii Elenei Udrea la Preşedinţie şi în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

Elena Udrea spunea că PMP aduce dinamism, iar PNŢCD brandul istoric.

articol preluat de pe http://www.b1.ro/