Cum și-au ales turcii din Germania președintele: secție de votare cu 69 de cabine de vot în Frankfurt

sectie-votare-frankfurt-arena-presedinte-turcia

de Dan Tanasa

În data de 10 august a.c. Recep Tayyip Erdogan a câștigat din primul tur alegerile prezidențiale din Turcia. Turcii din Germania și-au putut exprima în mod civilizat opțiunea electorală în secțiile de votare organizate în Germania.

În Frankfurt, cei aproximativ 190.000 de turci din landurile Hessen, Rheinland-Pfalz și Saarland au putut vota în secția de votare organizată la Fraport Arena. Această secție de vot a avut 69 de cabine de votare, potrivit publicației Frankfurter. O altă secție de votare a fost organizată pe stadionul olimpic din Berlin.

În Spania sunt oficial peste 800.000 de români, neoficial peste 1 milion. În Italia la fel. Nu am văzut și nu am auzit vreodată să se organizeze așa ceva acolo pentru ca românii de acolo să poată vota civilizat.

Personal, am votat în primul tur la Consulatul României din Bonn. Am stat la coadă o oră și 45 de minute timp în care la coadă  s-au aflat în permanență 300-400 de persoane. Mulți au renunțat să mai stea la coadă. În secția de votare, singura, doar două persoane se ocupau de procesul de votare.

articol preluat de pe http://www.dantanasa.ro/