Cerem UE să susțină obiectivul “Carbon 0″

13421_-4_0_1_460x230

Cerem UE să susțină obiectivul “Carbon 0″

SEMNATI AICI!
https://secure.avaaz.org/ro/lima_summit_100_clean_eu/?byiSKcb&v=49890

 

Dragi prieteni din România, 

Săptămâna asta se întâmplă ceva colosal:guvernele noastre sunt pe cale să își propună ca obiectiv stoparea totală a poluării cu carbon, deschizând astfel drumul spre energie curată 100%! Acest obiectiv se află în varianta actuală a acordului climatic global, dar există ricul ca el să nu se regăsească în varianta finală. 

Chiar în acest moment, miniștrii din întreaga lume se află la Lima (Peru), pentru a ajunge la o înțelegere privind acordul. Dar, în același timp, companiile de petrol, cărbune și exploatare a gazelor de șist, precum și țările care preferă să continue să polueze fac un lobby intens ca să scoată acest obiectiv crucial din textul acordului. Aici intervenim noi.  

Voința cetățenilor a impus acest obiectiv crucial, iar acum trebuie să-l apărăm! Dacă nu o vom face,verdictul oamenilor de știință este clar: schimbarea catastrofică și violentă a climei este inevitabilă. Cea mai bună cale de a bloca înțelegerile ascunse cu poluatorii este să ne bombardăm miniștrii cu mii de mesaje. 

Dacă acționăm în număr mare, vor ști că lumea e cu ochii pe ei și le cere să susțină cu fermitate obiectivul ”carbon 0 și energie curată 100%”. Trimite mesajul tău acum!  

SEMNATI AICI!
https://secure.avaaz.org/ro/lima_summit_100_clean_eu/?byiSKcb&v=49890

Echipa Avaaz  este  pe teren și se va asigura că delegații și presa din fiecare țară vor ști câte mesaje au fost trimise din țara lor. Mesajele noastre  ar putea fi chiar proiectate pe ecrane în sala de conferințe și înmânate miniștrilor.  

Activiștii cu experiență în probleme de climă spun că șansele noastre sunt mai mari ca niciodată! După ce sute de mii dintre noi au ieșit în stradă în septembrie pentru a le cere liderilor să acționeze, UE, SUA și China au început în sfârșit să se miște în direcția bună. Un angajament pentru reducerea poluării cu carbon la zero ar fi un uriaș pas înainte. Hai să profităm de forța acestui moment înainte ca lobbyiștii să o diminueze. Trimite un mesaj acum: 

SEMNATI AICI!
https://secure.avaaz.org/ro/lima_summit_100_clean_eu/?byiSKcb&v=49890

De ani de zile facem campanii pentru climă. Iar acum, guvernele noastre se mișcă în sfârșit în direcția bună, dar mizele sunt foarte mari, iar ce se întâmplă în continuare depinde de noi. Haideți să facem tot ce ne stă în putință pentru a obține acordul de care avem nevoie ca să salvăm lumea! 

Cu speranță,

Alice, Iain, David, Emily, Laura, Oscar, Fatima, Ricken și întreaga echipă Avaaz


MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ)

UN climate talks begin as global temperatures break records (BBC)
http://www.bbc.com/news/science-environment-30225511

http://timesofindia.indiatimes.com/home/environment/global-warming/Prior-to-climate-deal-talks-begin-in-Peru/articleshow/45341101.cms

Will Lima climate talks pave way for a binding treaty in Paris in 2015? (The Guardian)
http://www.theguardian.com/global-development/2014/dec/01/will-lima-climate-talks-pave-way-for-a-binding-treaty-in-paris-in-2015

Cautious optimism as delegates descend on Lima ahead of UN climate talks (ABC News)
http://www.abc.net.au/news/2014-11-30/five-things-to-know-about-lima-climate-talks/5929290