(avaaz.org) Energie curată 100% – Nu mai putem aștepta

Energie curată - foto - secure.avaaz.org

foto si articol – secure.avaaz.org

adresată Cancelarului german, Angela Merkel, și tuturor liderilor prezenți la summitul G7:

Oamenii de știință ne avertizează că schimbările climatice se pot accelera și scăpa de sub control, punându-ne în pericol de moarte și amenințând tot ce ne e drag. Vă cerem să limitați încălzirea globală sub nivelul inacceptabil de periculos de 2 grade Celsius suplimentare, reducând treptat poluarea cu carbon, până la eliminarea ei completă. Pentru a reuși asta, vă cerem adoptarea urgentă a unor acorduri internaționale, naționale și locale și a unor planuri realiste, pentru o trecere rapidă și eficientă a societăților și economiilor noastre la alimentarea cu energie curată în proporție de 100% până în 2050. Planeta noastră merită să fie slavată și pentru a face asta trebuie să acționăm acum. Dar avem nevoie de toți, pentru a schimba totul. Veniți alături de noi.

Dragi prieteni,Doi cercetători s-au înecat în timp ce măsurau efectele schimbărilor climatice în Arctica,pentru că gheața pe care voiau să o măsoare era prea subțire pentru a le susține greutatea. De la ghețurile care se topesc văzând cu ochii în Arctica și până la seceta care a lovit California, e evident că nu mai avem nici un minut de pierdut în lupta cu schimbările climatice.Mai sunt doar câteva zile până la summitul G7, iar Angela Merkel ar putea ceda la presiunile Canadei și Japoniei și accepta un compromis fatal pentru climă: stabilirea anului 2100 ca termen limită pentru renunțarea la combustibilii fosili, deși politicienii știu foarte bine că o asemenea amânare ne reduce la 66% șansele de a evita o catastrofă climatică!

Surse din interior spun că vocea cetățenilor lipsește cel mai mult din această dezbatere. Avem nevoie de 3 milioane de semnături pentru a convinge participanții la summitul G7 să facă trecerea la energie curată 100% în decursul unei generații, nu într-un secol! Semnați acum și trimiteți acest mesaj tuturor:

SEMNATI AICI: https://secure.avaaz.org/ro/g7_climate_loc/?byiSKcb&v=59957

Angela Merkel cunoaște gravitatea problemei: este doctor în științe și a ajutat la negocierea primului tratat climatic global. În calitate de cancelar, a ajutat Germania să stabilească noi recorduri în producția de energie verde, în ciuda opoziției puternice din partea industriei cărbunelui. Dar constrângerile impuse de criza economică și teama de eșec la nivel internațional au oprit-o până acum să își asume un rol de lider global în această chestiune.

În calitate de gazdă, Merkel ar putea folosi această întâlnire importantă pentru a ridica miza summitului climatic de la Paris din decembrie – termenul limită ales de guverne pentru stabilirea unui nou tratat global. Dar în loc să facă asta, cancelarul german pare că e gata de un compromis, pentru a împăca opozanții înverșunați ca Japonia și Canada. Trebuie să îi dovedim lui Merkel că un număr uriaș de cetățeni din întreaga lume sunt cu ochii pe ea și îi cer să își asume acest rol salvator. Doar așa o putem convinge să renunțe la o politică a compromisului și să acționeze ca un lider vizionar. Iată de ce vă rog pe toți să semnați această petiție urgentă.

Dați click mai jos și semnați petiția pentru energie curată 100%.  Avaaz va susține apelul nostru cu 3 milioane de voci prin mesaje puternice în cele mai mari ziare din Germania, proteste în fața celor mai importante ambasade și demonstrații în fața tuturor locațiilor pe care Merkel le va vizita săptămâna aceasta:

Energia curată e pe val. În 2013, pentru prima oară în istorie, s-a construit mai multă infrastructură pentru generarea de energie verde decât pentru producția de petrol, gaz și cărbune la un loc. Dar dacă liderii lumii vor continua să facă compromisuri, vor tăia avântul acestor schimbări care ne umplu de speranță. Doar o mișcare puternică – mișcarea noastră – poate fi ”vântul din pupă”, de care liderii noștri au nevoie pentru a ne duce pe toți în direcția bună. Hai să ne asigurăm că Merkel și participanții la summitul G7 sunt la bord!Cu speranță,Mark Ruffalo și echipa Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ)

Two Arctic ice researchers presumed drowned after unseasonably high temperatures (The Guardian)
http://www.theguardian.com/vital-signs/2015/may/01/deaths-arctic-researchers-ice-climate-change-cornelissen

Germany’s G7 can ensure Paris climate deal is a success (RTCC)
http://www.rtcc.org/2015/04/01/germanys-g7-can-ensure-paris-climate-deal-is-a-success/

Canada needs to confront its oilsands ‘challenge,’ German ambassador says (CBC)
http://www.cbc.ca/news/politics/canada-needs-to-confront-its-oilsands-challenge-german-ambassador-says-1.3094335

Climate high on Germany’s G7 agenda, ambitious goals tough to agree – Merkel (Clean Energy Wire)
http://www.cleanenergywire.org/news/climate-high-germanys-g7-agenda-ambitious-goals-tough-agree-merkel

German solar records may keep traders busy on weekends(Bloomberg)http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-15/german-power-grid-expects-a-season-of-record-solar-output

Fossil fuels just lost the race against renewables (Bloomberg)
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-14/fossil-fuels-just-lost-the-race-against-renewables