Angajații de la Institutul Cantacuzino au protestat pentru a treia zi consecutiv

imageResize (2)

Foto: (c) Grigore POPESCU / Arhiva AGERPRES
AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

Angajații de la Institutul Cantacuzino au protestat vineri, timp de două ore, pentru a treia zi consecutiv, în incinta unității, nemulțumiți de faptul că de mai bine de două luni nu și-au primit salariile întregi.

“Astăzi am protestat în curtea institutului timp de două ore. Am făcut un marș al tăcerii. Vom protesta și luni, și marți, și miercuri, până când situația institutului va fi luată în discuție în ședința de guvern”, a declarat pentru AGERPRES vicepreședintele sindicatului din Institutul Cantacuzino, Monica Bălteanu.

Situația în care se află Institutul Cantacuzino este cauzată de managementul defectuos, a afirmat joi ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, precizând că ministerul este interesat să achiziționeze produsele unității medicale, însă numai în condițiile în care acestea sunt “conforme”.

În context, el a explicat că în cadrul comitetului interministerial au fost elaborate propuneri pentru revitalizarea Institutului, la care și-au dat acordul și sindicatele, reafirmând interesul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea serviciilor.

“Sunt câteva propuneri elaborate în comitetul interministerial, sindicatul are câteva propuneri. (…) Noi (Ministerul Sănătății — n.r.) suntem interesați să achiziționăm toate serviciile pe care Institutul Cantacuzino le poate face și vom face acest lucru fie că este vorba de vaccin antigripal sau alt produs biologic pe care îl fac. Trebuie însă fie conform, pentru că altfel nici eu, nici dvs. nu ne vom lua niciodată răspunderea de a da ceva ce nu suntem convinși că face bine. Concret, în momentul de față, în comitetul interministerial s-au propus două situații — memorandumul (n.r. — pentru revitalizarea Institutului) și ordonanța care statuează procedura pentru ștergerea datoriilor. La acest moment, Ministrul Sănătății a dat aviz pentru ordonanță”, a adăugat Bănicioiu.

Unitatea medicală are conturile blocate de ANAF, pentru că nu a plătit o datorie de 1,4 milioane de lei către Avicola SA. Din toamna trecută, Institutul Cantacuzino a trecut de la Ministerul Sănătății în coordonarea Ministerului Educației.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/