Protest cu gardieni, baricade și forțe de ordine în fața parcului Drumul Taberei

protest drumul taberei

foto – cetateanul.net
articol – Sofiana Irina Bod – cetateanul.net

“Mănescu la pușcărie!”, “Vrem parcul înapoi”, “Mănescu vinovat”, ” Deschide parcul, Mănescu”, “Azi în țarc, mâine în parc”, “Fără fiare și betoane”, “Deschideți parcul că spargem gardul” au scandat sâmbătă cei circa 50 de cetățeni din Drumul Taberei, care au protestat două ore în ploaie, cerându-i primarului Rareș Mănescu să redeschidă Parcul Drumul Taberei. Spațiul verde este închis de aproximativ doi ani pentru modernizare.

Cetățenii sunt nemulțumiți și de construcțiile ridicate de primărie în parc – mai multe pavilioane de șah, poduri, o clădire pentru sere și bolovani puși pe malul lacului – spunând că acestea distrug spațiul verde. Ei cer Primăriei Sectorului 6 să le desființeze.

“Copaci de 40 de ani au fost tăiați și au fost înlocuiți cu fiare, betoane, garduri metalice trainice. Nemulțumirea noastră este că s-au furat acești bani, nu s-a îmbunătățit nimic în parc, ba chiar s-a distrus ce era”, a spus unul dintre protestatari, potrivit romaniacurata.ro.

“Am venit să protestăm fiindcă așteptăm de doi ani de zile să se deschidă acest parc. Alții construiesc zgârie-nori în câteva săptămâni și noi nu reușim să avem un parc pentru copiii noștri în câteva luni. Nu îmi place sub nicio formă cum arată parcul acum. Nu este destulă verdeață, nu sunt destule bănci”, a declarat un alt protestatar.

Parcul Drumul Taberei va fi redeschis pe 1 iunie 2015, cu excepția serelor exotice, acestea urmând să fie finalizate până la sfârșitul anului, au declarat la începutul acestei săptămâni reprezentanții Primăriei Sector 6, cu prilejul unei vizite de lucru la acest obiectiv.

Deși societatea civilă și cetățenii din zona spun că s-au defrișat mai mulți arbori, iar suprafața de spațiu verde a fost redusă, reprezentanții primăriei susţin că aceasta a crescut.

IMAG4219-1024x579

Primăria Sectorului 6 a redeschis duminica trecută parcul pentru o zi, după ce în ultimele trei săptămâni cetățenii au protestat în fiecare duminică, cerându-i acest lucru primarului Rareş Mănescu. Reprezentanții Primăriei spun că parcul a fost deschis duminica pentru copiii unor grădinițe din Sectorul 6, nu din cauza protestelor cetățenilor.
Lucrările de reamenajare a Parcului Drumul Taberei au început în 2012, iar parcul a fost închis în mai 2013.

Autorităţile au promis că se vor finaliza până la sfârșitul lui 2014. Valoarea proiectului este de circa 15 milioane de euro – 75.188.177,45 lei, din care contribuția bugetului local este de 1.215.809,90 lei, restul fiind finanțarea nerambursabilă din fonduri europene. În prezent, proiectul este realizat în proporție de circa 90%, potrivit informațiilor de pe site-ul primăriei. Reprezentanții instituției au declarat inițial că termenul de finalizare a lucrărilor era noiembrie 2014.

articol preluat de pe http://cetateanul.net/