(Andrei Sosa) Îmi cer scuze și îmi asum

Clubul Expirat
foto: click.ro

articol: Andrei Sosa

foto: facebook.com

foto: facebook.com

2 noiembrie 2015

Îmi cer scuze și imi asum,

Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Și câte odata și în timpul săptamânii.
Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac … Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie … M-am eșuat în “meseria” asta de cârcimar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea să văd câți amperi sunt in tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule “avarii” electrice in aștia 14 ani. Și multe imporvizații  …

Cred că alături de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm în București.
Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine.

Chiar dacă, pâna la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul.
În alt context am facut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit statului român doar în ultimii 5 ani – 2.700.000 lei
Ce p**a mea a făcut statul cu banii aștia? Banii aștia sunt banii plățiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat …
Am funcționat pe “propria răspunedere” de 14 ani…
Ne-a “tras cineva de urechi” în anii ăștia?

Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui să-și asume multe. Știți care e paradoxul – clădirea în care e Expiratul și Energiea este construită in 1913 ca o investiție privată de un doctor – Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat mașina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină – Spitalulul Municipal. Vă dați seama “câți bani făcea” un medic acum 100 de ani?

Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni …
Nimeni nu își asumă responsabilități.
Și mă repet și mă pun în capul listei.

Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap.

Încă nu conștientizâm conceptul de demisia de onoare.

Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem în care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcționat.

Eu îmi dau demisia.

Expirat-ul din București se închide.

De astazi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea.

P.S. A venit mult anunțatul control de la ponta. 20 de uniforme de la Poliția locala. O singură domnișoară de la ISU. Luni dimineața, înainte să merg la Rugină o sa trec sa văd dacă am greșit in “declarația pe propria raspundre”. Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a pățit nimeni nimic grav in acești ani.
Din partea politiei locale, după toate actele cerute am primit amenda 1000 lei ca mai aveam terasa deschisa (afara erau 8-10 grade). Principiul românesc al oricărei autorități că trebuie să dăm oricum amendă.

P.S.2 În sectorul 4 primarul zice că nu stie și nu iși poate asuma nici-o vină. În sectorul 5, nu mai avem primar – cred că știți …

P.S.3 Din păcate statul este dușmanul “de clasă” al oricărui “mic/ mediu” comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem “mici/medii șpăgari”
Pardon!!! Bre… Ar trebui să ne fie partener … dar asta e o altă discuție.

P.S. 999 Atâtea astea am vorbit atat de des cu Rugina pentru că am știut/ văzut/ criticat/ dezbătut degeaba la un șpritț…

Și

articol preluat de pe: https://www.facebook.com
foto: click.ro