(Ana Ion) Senator UNPR vrea să-i facă pe români fericiţi. Program redus de muncă şi salarii mai mari

Ioan Iovescu, politician român, senator în Parlamentul României din partea PPDD Timiș în mandatul 2012-2016 - foto: facebook.com

Ioan Iovescu, politician român, senator în Parlamentul României din partea PPDD Timiș în mandatul 2012-2016
foto: facebook.com
articol: Ana Ion – epochtimes-romania.com

Trecut din partidul lui Dan Diaconescu în cel al lui Oprea, un senator vrea să-şi pună în operă o idee care îl munceşte din 2013: program mai scurt de muncă şi lefuri mai mari.

Senatorul UNPR de Timiş, Ioan Iovescu propune ca programul zilnic de lucru să fie redus iar salariul minim pe economie să crească.

Iovescu a declarat pentru Mediafax că intenţionează să scrie un proiect de lege în care va propune ca ziua de muncă să aibă doar şase ore iar salariul minim pe economie să fie majorat la 1.500 de lei brut. Potrivit sursei citate, Iovescu a declarat că gândul reducerii programului zilnic de lucru de la opt ore la şase ore îl “munceşte” încă din 2013, dar la momentul respectiv nu a găsit susţinere în partidul din care făcea parte atunci, PPDD.

„Ideea este veche. Din 2013 mă munceşte acest gând. E o penurie de locuri de muncă şi m-am gândit că unii oameni trag la trei schimburi în opt ore şi ce bine ar fi dacă s-ar reduce programul. În prima fază m-am gândit la cei care lucrează în trei schimburi. Am abordat în cadrul partidului această problemă, la PPDD, şi nu am găsit nicio susţinere de niciun fel. Mi s-a spus că cei de la Comunitatea Europeană nu permit aşa ceva, că pierdem investitorii că – vezi, Doamne – nu mai vin, că lucrează prea puţin muncitorii. Şi am amânat, dar acum am prins puteri, când am auzit că Suedia aplică ideea, deci treaba cu Comunitatea Europeană nu mai stă în picioare, putem face aşa ceva, doar să avem voinţă politică”, a declarat Iovescu, acum membru în partidul generalului Oprea.

Senatorul a mai adăugat că avantajele pe care le-ar aduce reducerea programului de muncă sunt multiple, declarându-se convins că randamentul oamenilor va fi mai mare dacă muncesc doar şase ore în loc de opt. Legiuitorul a mai adăugat că în administraţia publică locală oameni “stau degeaba opt ore” iar la sate, “oamenii sunt agitaţi” ar mai face ceva pe lângă case, însă nu pot că stau opt ore la serviciu.

„Suedezii spun că în acest fel oamenii sunt mai fericiţi, de ce nu am fi şi noi mai fericiţi? Să poată oamenii să aibă împărtăşire în cadrul familiei, să poată să se întâlnească, să stea mai mult cu copiii, să le dea educaţie”, şi-a expus senatorul motivaţiile.

Şi, cum să stai mai mult acasă fără să ai bani să-i cheltui nu pare ceva să-i facă pe români fericiţi, senatorul se gândeşte şi la mărirea salariul minim pe economie până la 1.500 de lei brut.

„Am avut o întâlnire cu domnul Gabriel Oprea şi mi-a spus că o să discutăm în cadrul partidului”, a declarat Iovescu, precizând că în noul act normativ vor trebui clarificate şi „incompatibilităţile”, căci, odată cu reducerea programului de lucru unii vor putea să lucreze cu jumătate de normă la al doilea job şi există riscul să apară incompatibilităţi.

„De exemplu, mie mi se pare o mare scăpare a legii ca parlamentarii să poată să pledeze în instanţă contra statului român. Mi se pare o mare incompatibilitate. Eu am lucrat ca instructor auto. Legea din 1966 era foarte simplă (Codul Rutier – n.r.). Aşa vreau să fie legile şi acum”, a adăugat Iovescu.

articol preluat de pe: http://epochtimes-romania.com/