Adevaratele cauze ale atentatelor teroriste din Franta. Ar putea avea Islamul parte de o “Renastere”? Solutia care va aduce pacea.

france-terror_2185127b

Andrei A. Andrei – fairness.ro

Islamul este o religie strans legata de razboi DAR Jihadul din ultima vreme are SI ALTE CAUZE. Sa le vedem pentru ca solutia apare numai dupa intelegerea cauzelor.

Este adevarat ca Jihadul este prevazut ca obligatie a fiecarui musulman, in Coran. Cu toate acestea, obligatia NU ESTE factorul DETERMINANT. Ea este astazi numai O SUPAPA. Atentatele contemporane NU SUNT PREEMPTIVE ci SUNT O REACTIE.

Facand o paralela, crestinismul adopta ca valori supreme mila si iubirea dar crestinii de mult nu mai sunt dispusi sa puna mana pe arme ca sa apere aceste valori. Mai degraba si-ar pune viata in joc ca sa-si apere PROPRIETATILE – ceea ce ofera o indicatie despre zeitatea pe care o venereaza IN REALITATE.

Islamul a convietuit relativ PASNIC cu Occidentul atunci cand societatea a oferit macar o APARENTA DE ECHITATE.
In ultimii 30 de ani insa s-au intamplat urmatoarele:

-Capitalismul si-a aratat ADEVARATA FATA – nemaitrebuind sa se prefaca din cauza comparatiei cu blocul comunist dupa caderea acestuia – nivelul de trai si calitatea vietii omului obisnuit SCAZAND dramatic in timp ce averea, impertinenta si puterea bogatilor au crescut exponential.

-Tarile Arabe au fost INVADATE de catre Occident si talharite de resursele lor: fie militar, fie prin regimuri tradatoare, arabii fiind practic ALUNGATI din tarile lor.

In mod firesc, AMANDOUA COMUNITATILE, si cea crestina si cea musulmana sunt NEMULTUMITE de evolutia vietii din ultima perioada si AMANDOUA incearca rezolvarea:

-Cea crestina, in mod GRESIT, prin mitinguri, proteste si alegeri ineficiente,
-Cea musulmana, in mod GRESIT, prin revenirea la violenta si mentalitatea secolului VII.

Aceasta situatie CONVINE DE MINUNE ELITEI, iar UN CONFLICT INTRE COMUNITATI ar fi chiar IDEAL ACESTEIA – Elita este extrem de performanta in gestionarea conflictelor – si ar fi solutia pierzatoare pentru noi, cei 99%.

Rezumat :

*ORICE CONFLICT: Stanga-Dreapta, Iohannis-Ponta, Crestini-Musulmani NE ESTE DEFAVORABIL. Puterea noastra creste numai prin UNIRE in jurul interesului comun.

*Comunitatile: Crestina, exact la fel ca si cea MUSULMANA, doresc in realitate o viata mai buna si mai echitabila. Avand acelasi scop NU SUNT ADVERSARI SI TREBUIE SA AJUNGA ALIATI IMPOTRIVA INAMICULUI COMUN.

*Atat protestele FARA REVENDICARI cat si atentatele teroriste sunt “solutii” GRESITE si, in realitate FAC JOCUL PUTERII.

SOLUTIA -nu doar pentru ACEST conflict: O societate echitabila, educata, in care se ofera sanse egale tuturor. Este SINGURA POSIBILITATE pentru a avea si Islamul “Renasterea” lui – eliminand din el intoleranta si facandu-l compatibil cu civilizatia (civilizatia in sensul propriu al cuvantului, NU “civilizatia” occidentala liberala-Conchita Wurst).

articol preluat de pe http://fairness.ro/