(video) Miting neautorizat PMP – sute de persoane au încercat să blocheze circulaţia în Piaţa Victoriei

Protest la Guvern -foto - stiri.tvr.ro

foto si articol – stiri.tvr.ro

Sute de persoane au cerut demisia lui Victor Ponta în faţa sediului guvernului, la un miting al PMP. Potrivit Jandarmeriei, forţele de ordine au intervenit după ce protestatarii au încercat să blocheze circulaţia. Printre protestatari s-a aflat şi un fost consilier prezidenţial – Dorel Onaca.

Mitingul a început la ora 12.00 în faţa Palatului Victoria. Au venit 500 de oameni din toată ţara, cu steaguri si pancarte. Organizatorii mitingului, Partidul Mişcarea Populară, susţin că au cerut încă de vineri Primăriei Capitalei să autorizeze mitingul, dar s-au lovit de refuzul autorităţilor.

Protestul a durat aproximativ o oră, după care oamenii s-au retras către autocarele. Da pentru că protestul nu a fost unul lipsit de incidente, Jandarmeria Capitalei a anunţat ca va analiza imaginile şi va identifica persoanele responsabile de aceste incidente.

ACTUALIZARE 13.00 Protestul s-a încheiat. Şi protestatarii, şi forţele de ordine au părăsit Piaţa Victoriei. Se vor da amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei celor care au rupt cordoanele de jandarmi.

ACTUALIZARE 12.23 Partidul Mişcarea Populară a fost amendat cu 10 mii de lei pentru incidentele care au dus la blocarea traficului.

ACTUALIZARE 12.16 Forţele de ordine sunt suplimentate. În Piaţa Victoriei sosesc mai multe echipe de jandarmi şi de poliţie.

ACTUALIZARE 12.14 Protestatarii sunt strânşi în centrul pieţei, într-o zonă unde nu se circulă. În mijlocul protestatarilor este şi Dorel Onaca, fostul consilier prezidenţial, potrivit televiziunilor de ştiri.

Protestul nu este autorizat, au confirmat reprezentanţii Jandarmeriei. Vineri s-a cerut autorizaţie la acest miting. Documentele au fost depuse târziu, iar avizul Primăriei a fost negativ.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/