Ziua internațională de spălare a mâinilor (15 octombrie)

Logo used for Global Handwashing Day around the world. Shown in the image are water, soap, and hand - foto preluat de pe www.globalhandwashingday.org

Logo used for Global Handwashing Day around the world. Shown in the image are water, soap, and hand

foto preluat de pe www.globalhandwashingday.org
articole preluate de pe: en.wikipedia.org;  www.agerpres.ro

 

Ziua internațională de spălare a mâinilor (GHD) este o campanie de motivare și mobilizare a oamenilor din întreaga lume pentru îmbunătățirea obiceiurilor de spălare a mâinilor. Spălarea mâinilor în punctele critice din timpul zilei și spălarea cu săpun sunt importante.

Ziua internațională de spălare a mâinilor este marcata la data de 15 octombrie a fiecărui an. Campania globală este dedicată sensibilizării față de spălarea mâinilor cu săpun ca factor cheie în prevenirea bolilor.  Afecțiunile respiratorii și intestinale pot fi reduse cu 25-50%.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încurajează instituțiile și organizațiile din domeniul sănătății să se alăture acestei inițiative, care reprezintă o oportunitate pentru conștientizarea importanței igienei mâinilor pentru a reduce incidența infecțiilor.

OMS a lansat, în 2009, o campanie la nivel mondial pentru a sublinia importanța igienei mâinilor, moment care a coincis cu a zecea marcare a programului OMS, “Clean Care is Safer Care work“, ce viza reducerea incidenței infecțiilor asociate asistenței medicale, potrivit www.who.int.

 

cititi mai mult pe: agerpres.roen.wikipedia.orgglobalhandwashing.org; www.facebook.com