Windows 10 va permite identificarea biometrică (Microsoft)

imageResize-3

Foto: (c) Morris Mac Matzen / REUTERS
AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Codruț Bălu)

Viitorul sistem de operare Windows 10 va da posibilitatea conectării fără parolă, folosind tehnologii biometrice, cum ar fi recunoașterea facială, a anunțat marți Microsoft, preluat de AFP. Compania a precizat că sistemul Windows Hello va permite identificarea biometrică, reducând astfel utilizarea parolelor, care pot fi piratate.

Acest lucru înseamnă ‘utilizarea feței, a irisului sau a amprentei digitale pentru accesul la dispozitiv’, a spus pe un blog Joe Belfiore, președinte al Microsoft.

‘Numai voi și aparatul vostru sunteți cheia experienței Windows, cu aplicațiile, datele și chiar site-urile internet și serviciile sale, nu o combinație de litere și cifre alese la întâmplare, care pot fi ușor uitate, piratate sau scrise pe o hârtie prinsă pe perete’, a adăugat Belfiore.

Inițiativa apare după numeroase cazuri de piratări informatice ale bazelor de date, uneori de mare amploare, care pot duce la furturi de identitate sau la alte delicte.

Windows 10 este în prezent în etapa testării pe calculatoare și aparate mobile și nu a fost avansată nicio dată pentru lansarea sa.

Apple și Samsung și-au echipat deja unele smartphone-uri cu dispozitive de citire a amprentelor digitale și biometria este în faza de dezvoltare pentru alte produse și servicii.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro