Tunisia: Situația de criză de la Muzeul Bardo s-a încheiat cu uciderea atacatorilor

imageResize-2

Foto: (c) Zoubeir Souissi / REUTERS
AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)

Situația de criză de la Muzeul Bardo din Tunis, unde mai mulți indivizi au omorât miercuri opt persoane, s-a încheiat cu uciderea a doi atacatori de către forțele de securitate și cu eliberarea tuturor ostaticilor, relatează Reuters și AFP.

În schimbul de focuri și-a pierdut viața și un polițist.

Forțele de securitate au eliberat toți ostaticii de la muzeul din Tunis după un atac armat în care cel puțin 11 persoane au murit (dintre care opt persoane au fost ucise în atacul inițial), iar operațiunea de salvare s-a încheiat — a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, citat de televiziunile locale. Doi militanți și un polițist au decedat în schimbul de focuri care a urmat atacului inițial în care au fost ucise opt persoane, printre care șapte turiști străini, potrivit canalului de televiziune Wataniya.

În momentul atacului în muzeu se aflau circa 100 de turiști, majoritatea dintre aceștia fiind evacuați imediat după incident. Activitatea comisiilor de specialitate ale parlamentului tunisian (situat în apropierea muzeului) a fost suspendată, iar deputații tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen, conform deputatei Monia Brahim, membră a partidului islamist Ennahda.

Potrivit Radio France International, care citează o sursă oficială tunisiană, autorii atacului ar fi încercat în primă fază să intre în clădirea parlamentului, însă nu au reușit, după care au intrat în Muzeul Bardo.

Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că până la acest moment nu există informații conform cărora s-ar afla cetățeni români printre victime. De asemenea, MAE a informat că, în momentul atacului, ambasadorul României la Tunis se afla în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului, dar a fost evacuat în siguranță.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro