Voiculescu se dovedeşte “profet”. Daniel Constantin cercetat de DNA

2014_01_15_daniel constantin 14_rsz

Loredana Diacu – The Epoch Times Romania

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este cercetat penal de DNA pentru favorizarea infractorului, relatează luju.ro

Plângerea penală a fost formulată de Vlad Săvulescu, fost director al Direcţiei Privatizare – Concesionare a Administraţiei Domeniilor Statului (ADS), condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Potrivit sursei citate, Săvulescu îl acuză pe Constantin, ministrul PC al Agriculturii, că, împreună cu alţi funcţionari, ar fi refuzat să pună la dispoziţia acuzaţilor din dosarul ICA – printre care, la loc de frunte se regăseşte fostul şef de partid al lui Constantin, Dan Voiculescu – actele prin care Ministerul Agriculturii, prin adresa 190721/14.10.2008 şi actele subsecvente, sub semnătura fostului ministru Dacian Cioloş, s-a constituit la cererea DNA, “în mod nejustificat”, parte civilă în dosarul ICA, pentru suma de 60,6 milioane euro.

În plângerea penală adresată DNA, Săvulescu îl acuză şi pe fostul ministru al agriculturii Dacian Cioloş de abuz în serviciu.

“La baza plângerii penale stă faptul că prin OUG nr. 147/2002 s-a prevăzut că veniturile din privatizările ADS “se fac venit la bugetul statului şi se varsă la Ministerul de Finanţe”. Ca atare, era imposibil ca fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş să se constituie la cererea DNA, în numele Ministerului Agriculturii, ca parte civilă pentru suma de 60,6 milioane euro, adresa din 2008 fiind calificată drept ”un fals’, mai scrie luju.ro.

Vestea despre ancheta vizându-l pe Constantin vine la scurtă vreme după ce fondatorul PC, Dan Voiculescu, închis pentru 10 ani în dosarul privatizării ICA, s-a lansat pe blogul personal în diatribe la adresa inamicilor săi, printre aceştia fiind inclus şi fostul sau protejat, Daniel Constantin:

“Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva (procurorul care a instrumentat dosarul ICA n.r.), Camelia Bogdan (judecătorul care l-a condamnat pe Voiculescu la închisoare), Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie.”, scria la începutul anului pe blog Dan Voiculescu, plângându-se de “lipsa de conştiinţă” a lui Constatin.

Reamintim că în august 2014, Ministerul Agriculturii, condus de Constantin, şi-a menţinut calitatea de parte civilă în dosarul ICA, în vederea recuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro adus statului de Voiculescu şi complicii săi, decizie privită ca o “trădare” de şeful său.

Daniel Constantin este preşedinte al Partidului Conservator, fondat de Voiculescu din 2010. Protejat de mogul, Constantin a fost ministru al Agriculturii în toate cele patru guverne Ponta. Anterior propulsării sale în politică, Constantin a fost director la o firmă de consultanţă a familiei tVoiculescu, Logicons SA. şi, potrivit declaraţiei sale de avere, are o datorie de 295.000 de euro la Voiculescu, bani pe care i-a luaţi cu împrumut.

articol preluat de pe http://epochtimes-romania.com/