(video) Sute de oameni au pichetat prefecturile din ţară în timp ce se vota moţiunea de cenzură

foto (captura) - stiri.tvr.ro

foto (captura) si articol – stiri.tvr.ro

La ora la care în Parlament se vota moţiunea de cenzură, membri şi simpatizanţi ai PNL au pichetat prefecturile din ţară.

Protestul a avut loc între orele 11:00 şi 13:00, chiar în timp ce în Parlament se dezbătea moţiunea de cenzură depusă de opoziţie.

La Cluj, protestatarii s-au adunat în faţa sediului Prefecturii. Au participat aproximativ 100 de membri PNL. Au scandat lozinci la adresa Guvernului, au cerut demisia premierului Victor Ponta dar şi demisia prefectului de Cluj, Gheorghe Vuşcan.
Totul s-a desfăşurat fără incidente. Oamenii au avertizat că vor ieşi în continuare în stradă, până premierul îşi va da demisia.

Sute de protestatari au ieşit în stradă şi în Oltenia. Membrii PNL sau simpli simpatizanţi au susţinut moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Astfel de proteste au fost organizate vineri în mai multe oraşe din ţară: Covasna, Constanţa, Timişoara, Arad, Bacău.

Parlamentul a dezbătut şi votat, vineri, a treia moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta, intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

Moţiunea a fost respinsă cu 194 de voturi “pentru” și 13 “împotrivă”. La şedinţă au fost prezenți 417 parlamentari din 554. Și-au exprimat votul 214 parlamentari, iar 7 voturi au fost anulate. Pentru a trece, moțiunea avea nevoie de 278 pentru.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/