USR: Vechea clasă politică votează cu nerușinare PENTRU penali în funcții publice

foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

foto si articol preluate de pe www.facebook.com/USRNational

21 octombrie 2020

Alianța USR PLUS - foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

Alianța USR PLUS – foto preluat de pe www.facebook.com/USRNational

 

USR: Vechea clasă politică votează cu nerușinare PENTRU penali în funcții publice

Astăzi, a fost supus la vot în Plenul Senatului proiectul de lege inițiat de deputatul Cristina Prună care prevedea ca cei cu condamnări penale definitive și nereabilitați să nu poată accede la poziții în cadrul consiliului de reglementare al ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie). De asemenea, mai specifica ca membrii consiliului de reglementare al ANRE să aibă experiență de muncă în domeniul energiei, pentru a preveni alegerile politice ale unor indivizi incompetenți la locuri călduțe, plătite cu mii de euro.

Aceste cerințe ar trebui să fie considerate de bun simț, ținând cont că activitatea membrilor consiliului ANRE presupune reglementarea pieței de energie, în valoare de miliarde de euro.

La votul de astăzi din Senat, for decisiv în acest caz, atât PSD cât și PNL au votat ÎMPOTRIVA proiectului de lege, acesta fiind respins. Prin această decizie, vechile partide au reușit să batjocorească cei peste un milion de români care au semnat pentru campania Fără Penali în Funcții Publice. Senatorii PSD și PNL au votat pentru incompetență și impostură.

Inițiativa USR nu a fost susținută nici măcar de Guvernul Orban, care a refuzat să dea un aviz pozitiv și prin acest gest să își asume o poziție fermă asupra profilului celor care ar trebui să ocupe poziții publice de conducere.

Fix această mentalitate a vechii clase politice, de a apăra interesele proprii în pofida interesului general, îngreunează dezvoltarea economică a țării. Este imposibil să evoluăm când în funcții de conducere se regăsesc oameni incompetenți și chiar certați cu legea.
Pe 6 decembrie, ai ocazia să alegi o Românie fără hoție și fără penali!