Uniunea Salvați Bucureștiul

Uniunea Salvați Bucureștiul- foto: facebook.com

foto: facebook.com
articol: uniuneasalvatibucurestiul.ro

 

“USB este plaforma creată de Nicușor Dan și susținătorii săi pentru oameni, care au respect pentru muncă și pentru profesie, care au respect pentru educație și pentru valorile morale. Este locul potrivit pentru oamenii care pot să spună adevărul în față, pentru că nu au mize personale ascunse și nici sfori la mâini și la picioare.”

Nicusor Dan - Președinte fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul - foto: uniuneasalvatibucurestiul.ro

Nicusor Dan – Președinte fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul – foto: uniuneasalvatibucurestiul.ro

Mesajul lui Nicusor Dan

1 iulie 2015

USB – conexiunea oamenilor cu profesii și principii solide

Am creat Uniunea Salvați Bucureștiul. E o construcție pentru majoritatea tăcută, care în ultimii ani a început, nu doar să vorbească, ci și să acționeze. Acum e o plaformă pentru bucureșteni. Dacă va reuși să schimbe lucruri, va fi în toată țara.

Marile schimbări în bine se fac cu oameni despre care, la început, se spune că seamănă cu Don Quijote. Apoi tot aceștia sunt numiți temerari, sau oameni de acțiune, care au avut curaj. Mulți dintre politicienii de azi seamănă din ce în ce mai puțin cu noi toți și sunt mult mai deformați și deplasați decât morile de vânt din literatură.

Administrația Capitalei i-a tratat ani de zile pe bucureșteni ca pe niște țărani din La Mancha, care nu au nevoie de respect, sau de un nivel de trai prea ridicat.

Fiecare primar cu aere de baron, fiecare director cu avere fabuloasă, fiecare funcționar arogant, sau asistentă adusă cu pile politice, ori economice a devenit, în acești ani, câte o piatră de moară legată de picioarele Capitalei.

Din acest motiv USB trebuia să apară. Aveam nevoie de o conexiune între oamenii cu profesii serioase și cu principii solide. Aveam nevoie de o conexiune între bucureșteni prin care virusul corupției, vanitatea, voința de putere exagerată să nu circule și să nu intre în administrație.

Creăm, așadar, o platformă pentru oameni care au respect pentru muncă și pentru profesie, care au respect pentru educație și pentru valorile morale. Suntem ca tine.

Suntem oamenii care pot să spună adevărul în față, pentru că nu au mize personale ascunse și nici sfori la mâini și la picioare. Suntem oameni care și-au dat măsura calității în profesia lor și în comunitate, nu visează după cai verzi pe pereți, ci știu să schimbe lucruri în bine, chiar forțând, uneori, imposibilul.

Nu avem agende ascunse, nu avem ambiții de îmbogățire peste noapte, nu avem dorința de a încălca legea. Avem însă ambiția de a face fapte bune pentru comunitate, de a crește Bucureștiul la un nivel civilizat. Pentru că vrem să trăim în el.

Pornim în Capitală o schimbare obligatorie pe care bucureștenii o cer de mult timp. Dacă vom reuși, atunci revoluția va începe, de această dată, din București către Timișoara.

Azi, Justiția a început să își facă datoria, dar este o condiție necesară nu și suficientă pentru binele comunității. Administrația nu va fi condusă de procurori, ci de profesioniști în domeniu. Or, acești profesioniști onești trebuie găsiți și aduși în primării, în locul celor care au dus, atâția ani, acasă și la partide, banii bucureștenilor.

USB are această misiune, să unească oamenii decenți, pregătiți, onești care să vină să lucreze pentru comunitate, fără să mai pună în pericol fondurile strânse de la bucureșteni.

Am alături de mine o echipă care se implică în problemele comunității și le rezolvă chiar azi. Atât cât pot. Dar platforma USB ne va da posibilitatea să fim și mai mulți și mai organizați și mai eficienți, fără să așteptăm vreo recompensă. Recompensa noastră va fi salvarea Bucureștiului.
Vă aștept în USB!

Nicușor Dan

articol preluat de pe: uniuneasalvatibucurestiul.ro