Un oraș brazilian în care locuiesc numai femei a lansat un apel către celibatari

orasul-femeiesc

Peste 600 de femei locuiesc în orașul Noiva do Cordeiro din Brazilia, mai toate având între 20 și 35 de ani, scrie Daily Mail. Problema marii majorități dintre ele e că nu au bărbați în preajmă, așa că au lansat un apel către celibatarii interesați să locuiască alături de ele. Unele sunt măritate și au familii, însă soții și fiii lor de peste 18 ani lucrează departe de casă și se întorc doar în weekend.

Asta înseamnă, scrie publicaţia britanică, că femeile sunt responsabile pentru toate aspectele vieţii din oraş, de la agricultură, la urbanistică şi religie, iar localnicii spun că asta e spre binele lor. “Sunt multe lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbaţii. Oraşul nostru arată mai bine, e mai bine organizat şi mult mai armonios decât dacă ar fi condus de bărbaţi”, spune Rosalee Fernandes, în vârstă de 49 de ani. “Când apar probleme sau dispute, le rezolvăm ca femeile, încercând să căutăm consensul, nu conflictul. Împărţim totul, chiar şi pământul pe care îl lucrăm. Nimeni nu concurează cu nimeni aici. Suntem pe deviza toţi pentru unul şi unul pentru toţi.”

Recent, mai spune ea, întregul oraş a contribuit la achiziționarea unui televizor uriaș, cu ecran plat, pentru centrul comunitar, unde să se strângă toate femeile și să se uite la telenovele, să stea la bârfă, să-și probeze hainele între ele și să-și facă unghiile. Cu toate astea, femeile tinere mai ales se plâng că e imposibil să-și găsească un pretendent pentru căsătorie. “Aici, singurii bărbați pe care noi, fetele singure, îi întâlnim sunt căsătoriți sau înrudiți cu noi”, spune Nelma Fernandes, în vârstă de 23 de ani. “Toate visăm să ne îndrăgostim și să ne căsătorim. Dar ne place să locuim aici și nu vrem să părăsim oraşul ca să ne găsim un soţ.” Această lipsă de bărbaţi le-a îndemnat pe femeile tinere şi singure din Noiva de Cordeiro să lanseze un apel către celibatarii interesaţi să locuiască în oraş, dar cu condiţia ca aceştia să se adapteze la regulile lumii lor femeieşti. Aflaţi mai multe despre Noiva do Cordeiro pe Daily Mail.

articol preluat de pe http://totb.ro/