(Ion Tița-Călin) Sindicatele ameninţă cu greva generală

Sindicatele ameninţă cu greva generală - foto preluat de pe cugetliber.ro

Sindicatele ameninţă cu greva generală

foto preluat de pe cugetliber.ro
articol de Ion TIŢA-CĂLIN

24 Octombrie 2017

 

Ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa, huiduit de sindicaliştii protestatari

Guvernul Tudose nu se lasă şi continuă politica teroristă din domeniul fiscal. Dar nici mişcarea sindicală nu cedează şi protestează fără odihnă. Este o luptă inegală. Sindicatele par slăbite, nu mai au forţa de-acum două decenii când puneau în mişcare cinci – şase milioane de lucrători şi băgau spaima în guvernanţi. Iar coaliţiei aflate la putere, după ce s-a văzut cu voturile în urnă şi cu sacii în căruţă, puţin îi mai pasă de organizaţiile profesionale.

★ ★ ★

După campania de proteste a Confederaţiei Nationale Sindicale „Cartel Alfa”, a venit rândul Blocului Naţional Sindical să îşi scoată „oştirea” în stradă. Acţiunile au fost precedate de un „ultimatum” dat Guvernului României. BNS i-a cerut să renunţe la transferul contribuţiilor sociale în sarcina salariaţilor şi la desfiinţarea celor patru fonduri speciale, prin care se asigură protecţia socială a lucrătorilor.

Întrucât Executivul nu a dat curs solicitării, BNS a trecut de la vorbe la fapte. Astfel, pe data de 23 octombrie 2017, au fost organizate pichete de protest în toate orașele reședinţă de judeţ. Campania va continua cu cel puţin zece manifestaţii de stradă, la nivel local, în intervalul 30 octombrie – 10 noiembrie. Dacă Guvernul nu va renunţa la măsurile fiscale incriminate, va urma un miting de amploare la București. Apoi, biroul executiv al BNS va face uz de toate mijloacele legale pentru contestarea acestora, atât pe plan intern, cât și internaţional.

★ ★ ★

Ieri, Blocul Naţional Sindical – Filiala Constanţa a organizat un miting de protest în faţa Prefecturii. I s-au alăturat colegii din cadrul filialei locale a Confederaţiei „Cartel Alfa”.

cititi mai mult pe cugetliber.ro