(Cristian Sava) Autoritatea Electorală Permanentă de la București, pe urmele primilor parlamentari ai României Mari

Regele Ferdinand vorbind în fața primului parlament al României întregite - foto preluat de pe agero-stuttgart.de

Regele Ferdinand vorbind în fața primului parlament al României întregite

 

Autoritatea Electorală Permanentă de la București, pe urmele primilor parlamentari ai României Mari

foto preluat de pe agero-stuttgart.de
articol de Cristian Sava (deschide.md)

25 octombrie 2017

 

Apropierea Centenarului Unirii a determinat Autoritatea Electorală de la București la un demers fără precedent. Astfel, AEP va edita un album care îi va avea în prim-plan pe membrii primului Parlament al României Mari, rezultat în urma alegerilor din noiembrie 1919.

Pentru a avea o imagine cât mai completă a celor care au făcut parte din legislativul de după întregirea României, AEP intenționează ca, pe lângă referințele istorice specifice perioadei, să realizeze și o monografie particulară a fiecărui deputat și senator din cei aleși în parlamentul din 1919.

În acest sens, Autoritatea Electorală de la București face apel către toți cei care pot oferi date relevante și/sau fotografii ale primilor parlamentari ai României întregite. Astfel, cei care dețin date în acest sens sunt rugați să le transmită direct AEP, la adresa de mail centenar.alegeri@roaep.ro.

Aportul cetățenilor la realizarea monografiei va fi răsplătit cu menționarea numelor acestora în caseta colectivului redacțional și în publicarea lor pe pagina oficială de internet a AEP.

cititi mai mult pe deschide.md