(Ciprian Ciucu) Scrisoare deschisă adresată domnului Președinte Klaus Iohannis Ca de la candidat la fost candidat

Ciprian Ciucu este candidat independent, susținut de partidul M10, la Primăria Municipiului București - foto: facebook.com

Ciprian Ciucu este candidat independent, susținut de partidul M10, la Primăria Municipiului București
foto si articol: facebook.com/ciucu2016

Ciprian Ciucu - foto: facebook.com

Ciprian Ciucu – foto: facebook.com

Scrisoare deschisă adresată domnului Președinte Klaus Iohannis
Ca de la candidat la fost candidat

Stimate domnule Președinte,

V-ați câștigat funcțiile în stat participând la alegerile locale și prezidențiale. Vă scriu pentru că am convingerea că mă veți înțelege, cu siguranță ați trecut prin experiențe mai mult sau mai puțin similare, puteți empatiza cu orice candidat care se simte nedreptățit de cei care au puterea de a-și aranja alegerile și îndoi, prin lege sau prin acte administrative, bunul mers al lucrurilor şi mai ales competiția electorală.

De exemplu, vă aduceți aminte cum înaintea alegerilor prezidențiale PSD a limitat dreptul la vot al românilor din diaspora, tocmai pentru a vă limita dumneavoastră numărul de votanți? Atunci mulți dintre noi au luat atitudine și lucrurile s-au întors în favoarea dumneavoastră. Acum a sosit timpul să luați dumneavoastră atitudine.

Vă cer să nu promulgați proiectul de lege care modifică Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care nu se mai permite blocarea conturilor partidelor datornice, deşi aceste conturi sunt astăzi blocate de ANAF din cauza datoriilor neplătite de PSD, PNL şi alte partide parlamentare! Nu este corect să promulgați o lege care avantajează partidele care au împrumutat milioane de euro cheltuite pe propagandă electorală și pe alte acţiuni electorale, pe bani mulți. Acest proiect de lege situează partidele cu reprezentare parlamentară deasupra legii şi discriminează.

Dacă un cetățean sau o firmă nu-și achită datoriile, nici firmele și nici cetățenii nu pot da legi pe care să le promulgați dumneavoastră pentru a-și debloca conturile. Nechibzuința și iresponsabilitatea financiară are consecințele sale, iar acestea trebuie să fie egale pentru oricine în această ţară, fie că e vorba despre un cetățean, despre o firmă sau despre un partid.

Mai mult, legea cu pricina le permite partidelor să-și închirieze sediile pentru alte activități decât cele în virtutea cărora le-au fost facil încredințate (activitățile politice) pentru a-și rotunji veniturile și pentru a obține avantaje nemeritate față de competitorii politici.

Domnule Președinte, ați declarat în câteva rânduri că susțineți primenirea și liberalizarea vieții politice. În funcție de cum vă veți poziționa față de această lege nedreaptă si discriminatorie, spusele dumneavoastră vor avea credibilitate sau vă veți plasa ca parte a sistemului politic incapabil să reformeze România. Personal, definesc “sistemul” drept organizare transpartinică de parazitat bugete publice.

Cu considerație,

Ciprian Ciucu,
Candidat independent la Primăria Bucureștiului

articol preluat de pe: facebook.com