Răspunsul SI pentru Obama: „Lupta abia a început, va urma”

Who-is-Isis-017-586x319

Statul Islamic (SI) a publicat o înregistrare video care pare să răspundă promisiunii preşedintelui american, Barack Obama, de a „distruge” gruparea, relatează Washington Post.

„Nu voi ezita să acţionez împotriva Statului Islamic în Siria, precum şi în Irak”, a declarat Obama, într-un discurs rostit în urmă cu o săptămână, la Casa Albă.

„Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic”, a subliniat preşedintele american, apreciind că jihadiştii sunniţi care au decapitat doi jurnalişti americani aparţin “unei organizaţii teroriste care nu are altă viziune decât masacrul celor care i se opun”.

Publicat de centrul media Al-Hayat, care a difuzat şi înregistrările cu decapitările a doi jurnalişti americani, filmul de 52 de secunde este o succesiune de imagini cu explozii în slow-motion, combatanţi care trag cu mitraliere, flăcări şi maşini aruncate în aer de bombe, toate pe fundalul unei muzici apocaliptice.

Înregistrarea include şi cadre cu Obama care susţine că trupele americane nu se vor întoarce să lupte în Irak, precum şi imagini cu fostul preşedinte George W. Bush după invadarea Irakului, cu faimosul banner „Misiune Îndeplinită”.

Nimeni nu vorbeşte în această înregistrare video, care se termină cu următoarele cuvinte care apar succesiv pe ecran: „Flăcările Războiului: Lupta abia a început”, „va urma”.

Pe lângă războiul propriu-zis, o luptă se dă și în mediul online, acolo unde jihadiștii sunt deosebit de prezenți. În acest sens, Casa Albă a lansat la sfârșitul lunii august un material video, denumit „Welcome to ISIS” (Bine ați venit în Statul Islamic) în care sunt prezentate atrocitățile comise de aceștia, inclusiv la adresa islamiștilor.


articol preluat de pe http://independent.md/