Ucraina: Un obuz a căzut peste un troleibuz cu civili; Cel puțin 13 morți

1565719-586x319

independent.md

Treisprezece persoane au fost ucise joi dimineaţă la Doneţk, în estul Ucrainei, în momentul în care un troleibuz a fost lovit de un obuz într-un cartier al oraşului care până în prezent a fost ferit de lupte, a declarat un reprezentant al primăriei pentru AFP.

„Douăsprezece persoane au fost ucise în troleibuz şi o alta într-o maşină care trecea prin apropiere”, a precizat un reprezentant al Serviciilor de urgenţă din oraş, un bastion al rebelilor separatişti ruşi.

De asemenea, în timpul confruntărilor nocturne de pe aeroportul Donețk, 6 militari ucraineni au fost uciși, iar alți 16 răniți au fost luați în prizonierat de către forțele separatiste, potrivit unei surse din cadrul serviciul de presă al Ministerului Apărării, citate de Unian.

De la începutul anului curent, tot mai mulți civili din estul separatist al Ucrainei au avut de suferit din cauza confruntărilor dintre proruși forțele ucrainene.
1565728
La 13 ianuarie, zece persoane au decedat, iar alte 13 au fost rănite, după ce o rachetă a căzut peste un autobuz, nu departe de un baraj al armatei ucrainene.

De asemenea, cinci civili au fost uciși și alți 29 au fost răniți în noaptea de marți, 20 ianuarie, spre miercuri, 21 ianuarie, în timpul bombardamentelor care au avut loc în Donețk, au anunțat autoritățile locale.

articol preluat de pe http://independent.md/