Primele lovituri aeriene ale Canadei contra SI în Siria

siria

Foto: (c) Cihan / XINHUA
Articol: AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)

Canada a efectuat primele lovituri aeriene contra pozițiilor grupării Statul Islamic (SI) în Siria, a anunțat miercuri Ministerul canadian al Apărării.

“Două F-18, folosind muniție ghidată de precizie, au participat la o lovitură aeriană contra unei garnizoane a SI” în apropierea orașului Raqqa, bastion al grupării jihadiste, a declarat ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

În total, zece avioane ale coaliției internaționale conduse de Statele Unite au participat la bombardament, inclusiv șase avioane de luptă americane, potrivit ministerului, care nu a precizat țările celorlalte două aparate.

“Prima lovitură aeriană a Forțelor armate canadiene a fost efectuată cu succes”, a declarat șeful Statului Major al Apărării canadiene, generalul Tom Lawson. Aparatele au revenit la baza lor în condiții de siguranță.

Avioanele canadiene au efectuat în prealabil trei ieșiri deasupra Siriei, dar fără a proceda la lovituri.

Cu majoritatea sa în Camera Comunelor, guvernul conservator al primului ministru Stephen Harper a extins la 30 martie la Siria participarea Canadei în coaliția internațională împotriva grupării SI.

Inițial limitată la Irak pentru șase luni, această misiune de luptă a Canadei contra SI a început în octombrie și a fost prelungită cu un an după votul deputaților conservatori.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/