Ponta:”România va participa strategic şi operaţional la coaliţia împotriva Statului Islamic”

victor-ponta1

Premierul Victor Ponta a anunţat, azi, că România sprijină coaliţia internaţională împotriva grupării Statul Islamic şi va lua parte la ceea ce este decis strategic şi operaţional în cadrul acestei coaliţii, potrivit surselor din presă.
    

 “Din toate discuţiile cu toate instituţiile statului, pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliţia internaţională care se formează în vederea combaterii organizaţiilor teroriste, Statul Islamic, este vorba despre Siria şi Irak. Este vorba despre un efort internaţional, la care România, aşa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional”, a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.
    

 Ponta a adăugat că, la fel cum România a avut o poziţie foarte clară legată de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina, la fel are o poziţie foarte clară, dar şi implicare în ceea ce înseamnă un efort internaţional de combatere a unei organizaţii clar teroriste.
    

 Premierul a precizat că ministrul de Externe şi cel al Apărării au transmis poziţia României partenerilor din comunitatea transatlantică şi internaţională.
     

Statele Unite au anunţat că peste 40 de ţări vor participa, într-un fel sau altul, la coaliţia împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI), iar Forţele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor în apropiere de Bagdad. 

foto botosaninecenzurat.ro

articol preluat de pe http://www.bursa.ro/