Putin: Nicio ţară nu poate depăşi Rusia din punct de vedere militar. Rusia va avea “reacţii adecvate”

putin-700

foto antercom.ro
articol de Mihai Draghici – Mediafax

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că nicio altă ţară nu trebuie să îşi facă iluzii că poate atinge un nivel de superioritate militară comparativ cu Rusia, avertizând că Moscova va avea “reacţii adecvate” la orice “presiuni”, relatează agenţia Interfax, citată de NBC News.

“Nimeni nu trebuie să aibă iluzia că poate obţine superioritate militară comparativ cu Rusia”, a spus Putin.

“Nimeni nu poate exercita presiuni asupra Rusiei. Vom avea mereu reacţii adecvate la astfel de aventuri”, a declarat Putin.

Afirmaţiile lui Vladimir Putin par a fi o reacţie la declaraţiile ministrului britanic al Apărării, Michael Fallon, care a atras atenţia joi că există riscul ca Rusia să încerce să destabilizeze ţările baltice. “Sunt îngrijorat în legătură cu acţiunile (preşedintelui rus) Vladimir Putin. Sunt preocupat de presiunile asupra ţărilor baltice, de modul în care testează capacităţile NATO”, a spus Fallon. Oficialul britanic a subliniat că Alianţa Nord Atlantică trebuie să fie pregătită pentru o agresiune din partea Rusiei “indiferent ce formă va lua aceasta”. La rândul său, ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius, a avertizat că Rusia reprezintă o ameninţare pentru Republica Moldova şi pentru statele baltice.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat în ianuarie construirea a două cartiere generale regionale, în România şi Polonia, şi înfiinţarea unor centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în România, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Estonia. Forţa de reacţie rapidă, creată pe fondul acţiunilor Rusiei în Ucraina, va avea 5.000 de militari şi o capacitate de intervenţie în cel mult 48 de ore.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/