Protestul oierilor pentru suspendarea legii vânătorii

15 decembrie 2015 : Palatul Parlamentului - Protestul oierilor pentru suspendarea legii vânătorii - foto: epochtimes-romania.com

15 decembrie 2015: Palatul Parlamentului – Protestul oierilor pentru suspendarea legii vânătorii

foto: epochtimes-romania.com

organizat de Sindicatul national al crescatorilor de ovine si caprine din Romania

Protestul oierilor pentru suspendarea legii vânătorii - 15 decembrie 2015 - Palatul Parlamentului - foto: facebook.com

Protestul oierilor pentru suspendarea legii vânătorii – 15 decembrie 2015 – Palatul Parlamentului – foto: facebook.com

Protestam pentru ca:
Suntem nedreptatii pin legi aberante ca cea a vanatorii, a pajistilor, individualizarii, etc

Datorita transhumantei s-a pastrat unitatea poporului roman si tot datorita ei turcana, rasa nostra nationala reprezinta azi peste 80% din efectivul de ovine al acestei tari.

Nu-i pasa nimanui decat noua ca in an de seceta ,oile noastre vor muri infometate inchise de vanatori printr-o lege aberanta in saivane atatea luni ca sa poata “vana sportiv ” fara martori ,braconierii ,strainii si parlamentarii.

Oile si cainil nostrii nu sunt de vina, ci etica vanatoreasca , armele tot mai performante din ultimii ani si lacomia de a aduce cat mai multi straini care sa ne omoare animalele din padurile tarii noastre, culmea in conditiile in care oferta de vanat al fondurilor de vanatoare depaseste cererea de pe piata.

Pe terenurile noastre inclusiv proprietate privata noi nu mai avem dreptul sa ne pastem animalele aproape o jumatate de an, ca sa poata vana nestingheriti vanatoiri.

Cainii nostrii simboluri nationale maltratati la fiecare pas pe care-l fac de jujeiele obligatorii ,mor aparandune animalele de fiare sau impuscati de vanatori.

De mii de ani ne crestem oile in tara asta ,ne ducem traditia si obiceiurile stramosesti mai departe, avem dreptul sa traim aici!

Protestul oierilor pentru suspendarea legii vânătorii

“Noi vă hrănim, voi ne omorâţi” – mii de ciobani protestează în faţa Parlamentului

Jandarmeria le aplică “o corecţie” oierilor care au protestat la Parlament. Amendă de 20.000 de lei pentru organizator

Câteva mii de ciobani au rupt cordonul de jandarmi, au trecut de gardul parlamentului și au intrat în curte. Jandarmii au dat cu gaz lacrimogen. E o hărmălaie asurzitoare – clopote, trompete, sirene de poliție, “hoții, hoții, hoții.”

Posted by Matei M. Bărbulescu on 15 Decembrie 2015