Protestatarii prodemocraţie din Hong Kong au curăţat străzile după confruntările cu poliţia

protest-hong-kong-gunoi-afp

Protestatarii prodemocraţie din Hong Kong au curăţat străzile după o noapte de confruntări cu forţele de ordine, conform site-ului ziarului The Independent.

Mii de oameni continuă să ocupe cartierul Admiralty din Hong Kong, protestând faţă de refuzul Guvernului chinez de a permite desemnarea propriilor candidaţi în perspectiva scrutinului din anul 2017.

În contextul prelungirii protestelor, manifestanţii au distribuit alimente şi apă, curăţând străzile după confruntările cu forţele de ordine.

De asemenea, unii protestatari au lăsat un bilet, după atacarea unui vehicul al poliţiei. “Ne pare rău, nu ştim cine a a făcut acest lucru, noi nu suntem anarhişti, vrem democraţie”, se putea citi pe bilet.

Leung Chun-ying, premierul regiunii Hong Kong desemnat de Beijing, a cerut încetarea protestelor. “Nu vrem probleme în Hong Kong”, a spus el.

Mii de manifestanţi continuă să sfideze puterea luni, la Hong Kong, după o noapte de confruntări cu forţele de ordine, blocând centrul oraşului pentru a cere Beijingului mai multă libertate politică.
articol preluat de pe http://m.mediafax.ro