Protest topless în Paris

Protest+topless+%C3%AEn+Paris_503437

Aproximativ 30 de membre ale mişcării Femen au manifestat, duminică, în faţa Palatului de Justiţie din Paris, față de deschiderea unor dosare pentru exhibiţie sexuală împotriva a două membre ale organizației.

Potrivit Mediafax, protestatarele au strigat “feministe, nu exhibiţioniste”, și au afişat pancarte pe care se putea citi “Naked and free”, “un bărbat topless este liber, cool şi legal, o femeie topless este infractoare” sau “corpul meu nu este obscen”. Unele au încercat să escaladeze gardul Palatului de Justiţie, a cărui poartă a fost închisă de serviciile de securitate.

Sub privirile a zeci de turişti, activistele au fost în cele din urmă reţinute de către forţele de ordine.
Sub sânii dezgoliţi, protestatarele Femen aveau scrise diferite mesaje, şi anume “This is politics”, “My body my manifesto” sau “Free Yana”, numele uneia dintre membrele lor, Yana Jdanova, condamnată pe 15 octombrie, la Paris, la plata unei amenzi de 1.500 de euro pentru exhibiţie sexuală după ce a atacat statuia de ceară a preşedintelui rus Vladimir Putin expusă la Muzeul Grévin. Activista ucraineană a făcut apel la condamnarea sa.

O altă activistă, Eloïse Bouton, este de asemenea anchetată pentru exhibiţie sexuală după ce a intrat în decembrie 2013 în Biserica Madelein din Paris purtând inscripţia “Christmas is cancelled”.
articol preluat de pe http://m.romanialibera.ro