Procurorul general, dezvaluiri despre dosarele revolutiei si mineriadelor

Tiberiu-Nitu

Procurorul General a afirmat joi intr-un interviu ca dosarele revolutiei sunt in curs de solutionare dar ca nu poate preciza data la care ele vor fi finalizate.

“Sunt in curs de solutionare. Sectia parchetului militar este coordonata de adjunctul procurorului general, un om foarte capabil.. Activitatea este bine coordonata. Dosarele sunt mai multe. Isi urmeaza un stadiu de evolutie normal. E greu de anticipat cand se vor finaliza”, a spus Tiberiu Nitu.

Despre dosarul mineriadei a spus ca in ciuda verdictului CEDO, Romania nu e obligata sa redeschida dosarele, CEDO facand doar o recomandare.

“Nu am vazut hotararea in ansamblu. Curtea a recomandat redeschiderea dosarelor. Oamenii asteapta solutionarea dosarelor revolutiei, dar si redeschiderea dosarului mineriadelor. (…) Lasă-mă să fac o anchetă efectivă, nu mă grăbi. Când vorbim despre infracțiuni contra vieții, nesoluționate, este foarte greu, dacă nu imposibil să spui am epuizat tot, am făcut tot, nu mai e nevoie de nimic, ca să finalizezi o cauză doar de dragul de a o finaliza”, a mai arătat Tiberiu Nițu.”, a spus Nitu la DCnews.
articol preluat de pe http://www.stiripesurse.ro