Preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, ridicat şi dus cu mandat la DNA: Verificaţi declaraţia mea de avere, ca să vedeţi dacă m-am îmbogăţit de pe urma funcţiei

silvian-ciuperca-dna-octav-ganea

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a fost ridicat marţi şi dus de anchetatori la DNA, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere, într-un dosar în care este suspectat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit unor surse judiciare. Silvian Ciupercă a declarat, la intrarea în sediul DNA, că nu are nicio legătură cu dosarul în care a fost adus cu mandat şi a adăugat că poate fi verificată declaraţia sa de avere, pentru a se vedea dacă s-a îmbogăţit de pe urma funcţiei publice.

Silvian Ciupercă (PSD) a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.20, fiind însoţit de poliţişti, care au pus în executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Întrebat dacă se teme că va fi reţinut, Silvian Ciupercă a spus că nu are legătură cu dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Silvian Ciupercă le-a mai spus jurnaliştilor să îi verifice declaraţia de avere, pentru a vedea dacă este unul dintre acei politicieni care s-au îmbogăţit de pe urma funcţiei publice.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Silvian Ciupercă (PSD) este suspectat de fapte de complicitate la abuz în serviciu şi folosirea influenţei pentru a fi acordate contracte de consultanţă pentru SC Consult Invest.

Sursele citate au precizat că a fost emis un mandat de aducere la DNA şi pe numele lui Cezar Gheorghe Vâlcan, directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa, în acelaşi dosar.

La sfârşitul lunii octombrie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa, Spitalului Judeţean Ialomiţa şi Agenţiei de Dezvoltare Sud-Muntenia, în anchetă fiind vizat şi Silvian Ciupercă. Tot atunci au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane.

Potrivit unor documente ale procurorilor DNA din acel dosar, obţinute de MEDIAFAX, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, ar fi favorizat o firmă din Timişoara, căreia i-ar fi fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ciupercă Vasile Silvian, abuzând de prerogativele funcţiei deţinute a favorizat interesele economice ale SC Green Harvest SRL Timişoara, în detrimentul bugetului de stat Ialomiţa, prin atribuirea, în mod fraudulos,a contractului de concesiune a unei suprafeţe de 495,6583 ha, teren agricol, aparţinând domeniului privat al judeţului Ialomiţa, ce a făcut obiectul licitaţiei din data de 14.04.2014″, se menţiona în documentele citate.

Conform procurorilor anticorupţie, Silvian Ciupercă, împreună cu directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din CJ Ialomiţa, Cezar Gheorghe Vâlcan, “au acţionat pentru identificarea unor soluţii pentru ca SC Green Harvest SRL Timişoara să fie declarată câştigătoare a licitaţiei, deşi oferta acesteia nu a era cea mai mare, criteriu de bază în acordarea contractului de concesiune”.

Silvian Ciupercă este preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Ialomiţa şi membru în Comitetul Executiv Naţional PSD.

cititi mai mult pe http://www.mediafax.ro/social/presedintele-cj-ialomita-silvian-ciuperca-ridicat-si-dus-cu-mandat-la-dna-verificati-declaratia-mea-de-avere-ca-sa-vedeti-daca-m-am-imbogatit-de-pe-urma-functiei-13812466