Premierul Suediei: Vom RECUNOASTE existenta statului Palestina!

263680_articol

Suedia va recunoaste statul Palestina, a anuntat vineri premierul Stefan Löfven, subliniind ca solutia la conflictul israeliano-palestinian este crearea a doua state.

“O solutie cu doua state presupune o recunoastere reciproca si vointa unei coexistente pasnice. De aceea Suedia va recunoaste statul Palestina”, a declarat Löfven in discursul despre politica generala. Acest lucru este necesar sa aiba loc cu respectarea “exigentelor legitime atat ale palestinienilor, cat si ale israelienilor, cu privire la autodeterminarea lor si la securitatea lor”, a precizat el, potrivit MEDIAFAX.

Noul Guvern format vineri, in care social-democratii s-au aliat cu Verzii, este mai favorabil cauzei palestiniene decat cel dinainte, care urma linia tarilor mari din Europa de Vest in problema palestiniana. Recunoasterea Palestinei si sustinerea “activa a efortului de reconciliere” se afla printre prioritatile Partidului Social-Democrat care doreste, de asemenea, ca “crimele de razboi ale Israelului sa fie examinate, iar ocupatia (Fasiei) Gaza ridicata”.

Premierul nu a precizat daca recunoasterea de catre Stockholm a Palestinei va fi supusa votului Parlamentului, in contextul in care Guvernul este minoritar.

articol preluat de pe http://www.9am.ro/