Monica Macovei şi-a lansat partidul: Astăzi se naşte partidul M la puterea 10, un partid de nota 10, pentru o viaţă de nota 10

646x404

de Mădălina Mihalache – adevarul.ro

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat, astăzi, de 1 martie, partidul politic M10, “un partid la puterea 10, un partid de nota 10, pentru o viaţă de nota 10″, aşa cum l-a prezentat chiar Monica Macovei. La eveniment au fost prezenţi în jur de 400 de oameni.

Conferinţă de presă Monica Macovei:

Azi am lansat partidul M la puterea 10, asta înseamnă modernizare politică. La puterea M este tot ce e mai bun, tot ce lipseşte politicii româneşti. Avem în faţă ujn tsunami de hoţie, de minciună, de corupţie. Suntem în faţa acestui val pe care vrem să-l învingem cu curaj, cu credinţă, cu putere. Ceea ce vrem noi să facem este o politică pentru oameni, pentru voi. Noi suntem în bătălie cu clasa politică de astăzi. Noi nu suntem un pol, suntem primul partid care merge pe calea dreaptă, primul partid care vrea capitalism şi solidaritate. Primul partid care nu va minţi în campanie electorală, primul partid onest.Vă mulţumesc!

Monica Macovei, despre situaţia juridică a partidului:
Vom strânge semnături chiar şi după ce vom depune actele la Tribunal, pentru că sunt foarte mulţi oameni care vor să se înscrie în partid.

Monica Macovei, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI:
Înţeleg că partenerii noştri din NATO nu au fost consultaţi şi consider acest lucru inacceptabil, pentru că facem parte dintr-un parteneriat. Parteneriatul strategic cu SUA este vital pentru România. Numirile de şefi de servicii trebuie făcute prin consultare cu partenerii noştri. În campania electorală i-am trimis o scrisoare lui Klaus Iohannis în care am subliniat parteneriatul cu SUA. Acum văd că preşedintele vrea să diminueze din valoarea parteneriatului cu SUA şi nu face bine.

Adrian Papahagi: Suntem oameni care încercăm să facem ceva noi, o politică care să nu mai fie cinică.Vrem o politică fără frică, europeană, deschisă, politicoasă, pentru că politicos vine de la politic. Vrem decenţă, nu vrem nimic exorbitant. Nu ne lăsăm.

Monica Macovei: Nu mă las şi nu vă las. Sunteţi aici, lângă mine, să facem un nou partid: partidul M la puterea 10. Mă lupt pentru ordine, pentru libertate, pentru lege şi pentru dreptate.

Ideea nostră s-a copt, astăzi se naşte partidul M10. M înseamnă modernizarea României, bunăstarea României, înseamnă merit, înseamnă muncă, înseamnă mediu- pentru că omul nu este călăul naturii- şi alte lucruri minunate care încep cu M de la minune. M10 este primul şi singurul partid din România de dreapta cu adevărat, el nu este nimic din ceea ce avem azi pe scena politică. Nu este niciuna din jumătăţile FSN, nici noul PNL. Este noul partid şi primul partid care merge pe calea dreaptă. Vreau o ţară mare, o ţară puternică, o ţară care să conteze, o ţară de care să se ţină seama.

Acest partid va fi partidul oamenilor, aşa cum am spus şi în campanie. Trebuie să dispară foarte mult din aparatul bugetar, trebuie să rămânem doar cu instituţiile fundamentale în stat, în rest, libertate.

Cititi mai mult pe: http://adevarul.ro/news/politica/martisorul-monicai-macovei-nou-partid-politic-1_54f2ce75448e03c0fd19ad8d/index.html?utm_source=newsletter&utm_campaign=Averea+Elenei+Udrea.+Divor%C5%A3ul+care+a+%C3%AEmbog%C4%83%C5%A3it-o+%C5%9Fi+d%C4%83rnicia+cu+care+a+v%C3%A2ndut+un+Porsche+Cayenne+cu+5.000+de+euro&utm_content=Newsletter-184921-20150301